我想今個星期六等屋企人出曬街之後跳樓

679 回覆
40 Like 326 Dislike
巴打,我依排都衰到貼,人生所有野都重新開始,我地一齊努力啦,企番起身
跳樓好痛
唔好
救護frd話有d跳落嚟即時死唔去
小腿骨插晒上大髀
典咗好耐先byebye
唔知你係咪真 唔好諗埋一二邊阿巴打
我都想死
巴打不如講下點解想死 唔好消失住
佢地唔會出街,好似係。
你仔都未扑過仲乜咁快想死
叫返隻雞先啦
死都唔怕 仲有咩難到你
咪咁啦傻
叫返隻雞先啦
死都唔怕 仲有咩難到你

死還死呀,咪撚係老豆老母屋企跳呀,轉個撚頭比你咁樣跳一跳變撚左凶宅負資產做鬼你都唔安樂呀
你有冇諗過你屋企人感受?你老豆老母辛辛苦苦生你出黎養到你咁大,你而家話跳樓就跳樓會唔會自私左啲?
你有冇諗過佢地辛辛苦苦出去做野搵錢都係想你有好既生活,佢地唔介意自己係出面幾受氣,為既係你可以唔洗擔心咁多野,可以好好咁生活。死唔係可以解決問題既方法,你自殺死果刻可能諗住自己可以解脫,但係個問題仲係度,同埋你有冇諗過你父母有幾咁傷心?白頭人送黑頭人你忍心咩?你條命唔係只係屬於你自己,你既父母都有份!講咁多都係想叫你珍惜生命
巴打,有啲野死左就永永遠遠都無得再嚟
包括你唔會遇到宜家愛你既人同埋你愛既野
就算你下世投胎
你都唔會再係翻呢到,唔會再有機會係香港,可能會係更慘,所有野都無未知數
所以,你要加油
利申,抑鬱自殺過,康復中
其實如果唔係盲咗殘障個啲 我覺得冇必要去到呢個地步 睇開啲啦
巴打唔好咁做呀
死左 愛你既人點算 你愛既人又點算
有乜唔開心都可以喺forum分享哂出黎
有我地無條件支持你 只要活著就有希望
你屋企人辛辛苦苦養到你咁大你走去自殺....
報答下佢地好過啦 死左係一了百了 但你屋企人既痛苦係一世架 諗清楚啦 冷靜啲
屌,樓上班人唔識勸就唔好學人勸啦
咩諗下人地有咩感受,咩辜負左佢地。
屌,宜家自殺呀,洗唔洗問定每個人既感受呀。勸世最忌就係叫想自殺個人諗下其他人。
已經要自殺,仲要諗下其他人點諗,會唔會太可悲?
我知,啲人話乜嘢自殺不負責任,累人累物,乜嘢有勇氣去死冇勇氣生存,對你嚟講,根本通通都係廢話,係冇意義。我地唔係你,根本冇辦法明白理解點解你會有自殺嘅念頭。相信一定有某啲事,對你嚟講一直耿耿於懷,可能你覺得冇第二個解決辦法,自殺最簡單。巴打我都有過抑鬱症,都有諗過自殺,我好明白嗰種冇人開解到自己嘅感覺,嗰種連自己都覺得厭倦,覺得自己好麻煩嘅感覺。你好清楚你唔想繼續咁樣落去,但係你又控制唔到,又唔知點樣先可以解脫嘅感覺,所以,可能就係因為咁,你好想死。我知道我地講乜嘢都好,都好難開解到你,但係我好想話比你知,你絕對唔係自己一個人,有好多同你一樣有過抑鬱嘅朋友,都好努力咁活下去,你講出嚟,有好多人係會明,會支持住你。我好希望巴打睇到我呢段嘢,我唔知對你嚟講有冇用,但我好希望以過來人身份比個正能量你,你絕對可以走過呢個低谷,然後再以你嘅經歷,用生命感染生命,你會揾到生存嘅價值
我就唔信佢真係跳😌
喂 傻左咩? 唔介意既不如做個朋友啦 手拉手做個好朋友
屌你老母,講閪咩
你已經唔係第一個
幫你報警,等警察招呼你
不如喺你死之前
俾自己十日時間
做哂你想做
但未做又或者一路都唔敢做嘅野

反正你都決定要死
就唔好帶有遺憾咁死
而家玩大d咁又點?
十日後死咗又咪咩事都冇

所以放膽去做
剃下光頭 使哂d錢去享受 周圍鬧人
總之只要係你想做嘅就去做!
釋放自己!

其實我係想你做返自己、釋放壓力。當你發現有好多好玩而你又未試過做嘅事情等緊你嘅時候,或者你會選擇閂返隻窗。
下世記得做白人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞