我想今個星期六等屋企人出曬街之後跳樓

679 回覆
40 Like 326 Dislike
上返水先啦樓主
珍惜生命
雖然可能冇乜大幫助
但希望試下聽一聽呢首歌
如果樓主仲係到的話

方皓玟繼"won't u stand"後另一首心靈治癒系歌曲"唵嘛呢叭咪吽"。 社會需要釋放不安的各種情緒,你我都有需要獨自面對的難題,不可告人的一二。 方皓玟lazy調調坦然flow唱,分享傷口。 天下不如意事,十常居七八。 不可改變世事,卻改變心態。 這是方皓玟的故事,生活態度。
https://www.youtube.com/watch?v=bzkGIyXiVCM
雖然可能冇乜大幫助
但希望試下聽一聽呢首歌
如果樓主仲係到的話

方皓玟繼"won't u stand"後另一首心靈治癒系歌曲"唵嘛呢叭咪吽"。 社會需要釋放不安的各種情緒,你我都有需要獨自面對的難題,不可告人的一二。 方皓玟lazy調調坦然flow唱,分享傷口。 天下不如意事,十常居七八。 不可改變世事,卻改變心態。 這是方皓玟的故事,生活態度。
https://www.youtube.com/watch?v=bzkGIyXiVCM

你莫需衝動
你莫需苦惱
所有的念頭 轉頭便易接受

你或許激動
放任的失控
粉碎這一切 換來萬念俱灰

當心生小念頭 別下手
挫折恐懼明天會走
過份憤怒時 摧毀所有
努力去面對別抉擇退後
不必跳樓割脈或暴瘦
錯與對一念如魔成佛
愛恨有盡時 即管參透
惡念冷靜過後美麗背後
修心萬有

當心生小念頭 別下手
挫折恐懼明天會走
愛恨有盡時 猜想不透
你別要讓惡念血沾兩手
打開你的宇宙 便萬有
錯與對一念如魔成佛
愛恨有盡時 即管參透
努力去面對是美麗以後
珍惜所有
推到上水
希望樓主冇事
希望樓主唔係新聞主角
跳左個兩位Rip 下世唔好做香港人
連登仔口沒遮攔 巴打受刺激跳樓死亡
https://lihkg.com/thread/91195/page/1?ref=ios
如果開呢類po報警其實有冇用

點解咁睇唔開
天佑巴打
由高登睇到連登
千其唔好做傻事

你同你父母都好撚廢
根本無人話過嗰單新聞係樓主本人
係啲傻鳩自己對號入座

日日都有人上網話要自殺㗎啦
又有幾多個真係會走去自殺?

日日都有?
好撚好笑, 證明比大家睇啦
雖然可能冇乜大幫助
但希望試下聽一聽呢首歌
如果樓主仲係到的話

其實以前高登都有人開自殺post之後入去狂叫佢跳點知真係跳左...
網上就係有啲on9仔 叫人死嘅應該毛都未生齊
自己自問好撚口臭 開口埋口都叫人死撚左去算啦
但係遇到啲認真情況都識收口 分到輕重
好明顯呢個post大部分都係ard 13-16嘅死𡃁仔
講野唔洗負責任咁就嗡得就嗡 冇撚啲腦
自殺post 得兩種做法 一係真心膠勸 一係負皮上一頁
講多句就多左隻手推鳩人落樓 阻止or唔理真係唯一做法
再講 我都唔想講錯野變相有份推鳩人落樓 拿屎上身
萬一跟撚住你我都唔知講咩好
網上就係有啲on9仔 叫人死嘅應該毛都未生齊
自己自問好撚口臭 開口埋口都叫人死撚左去算啦
但係遇到啲認真情況都識收口 分到輕重
好明顯呢個post大部分都係ard 13-16嘅死𡃁仔
講野唔洗負責任咁就嗡得就嗡 冇撚啲腦
自殺post 得兩種做法 一係真心膠勸 一係負皮上一頁
講多句就多左隻手推鳩人落樓 阻止or唔理真係唯一做法
再講 我都唔想講錯野變相有份推鳩人落樓 拿屎上身
萬一跟撚住你我都唔知講咩好

我話你跳左留返個老母俾我屌算唔算講錯野
只係想激勵佢

咁你要問下樓主啦
收到wind自殺嘅人死前嘅記憶會停留
如果佢記得係受邊啲人刺激而去死
我諗佢都會半夜三更去揾返條友講句多謝嘅
唔好累人累物
你唔唔知幫你執屍搞喪禮好撚柒煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞