荒島日記.2(新手故、後宮甜)

1001 回覆
195 Like 19 Dislike
有冇聖誕特別篇
Merry Christmas
好想要來福
好似26/22,28/12無更新啊
好掛住來福
做左人肉叉燒包
唔好呀又冇故睇架啦
大家⋯俾我過埋依段假期先⋯
過完聖誕元旦就會趕返文俾你地
唔好意思⋯唔好意思⋯
下次長假想停更,通知聲,因為追緊你個故,係一三五準時過黎等更,每日期待你更新
我之前有講聖誕會忙⋯
因為我做sale既⋯
以前我收工都仲可以打下文
但依排實在太攰⋯
sorry⋯
加油
無見你有時間覆大家,所以當你忙完左。sorry,忙完e段時間,希望見到你補返之前的進度,怕到時又唔記得內容,要爬文姐
寫甜故冇得休息架!!
有補文is ok
邊到做sale
直接上門搵你親口講劇情講故仔
Gogogo
一想到達叔藏係麻包袋裡面,我就忍唔住怒火企係身,然後對住肥佬陳大喝。
「你依家算係點!好快啲放開佢!」

肥佬陳見到我反應後奸笑,佢企起身走出梳化到麻包袋旁邊,然後提起腳一嘢重重踢落個麻包袋,麻包袋裡面即刻發出慘痛既聲音。
「唔⋯⋯唔⋯」

我從背後抽出把開山刀對住肥佬陳。
「你好快啲同我放左佢!唔係就唔好怪我對你唔客氣!」

「哎唷!還帶刀來驚嚇我,大家都是文明人,怎麼可以突然動粗呢。」
肥佬陳無視我既威脅,肆無忌憚咁坐返係梳化上,Lily走返到肥佬陳背後。

「王學東,如果你肯答應以下的條件,陳總今天就會放過他。」

「乜嘢條件?」

「第一,你們河邊的人要全部搬回來營地這邊住,第二,你山洞每天有一半的收穫都要給陳總。」

嘩⋯獅子開大口⋯一半收穫⋯咁我地山洞以後食咩⋯

雪兒開口講。
「你咁即係強人所難,你叫我地點答應你!」

Lily望住個麻包袋講。
「如果你不答應,那他是生是死,就由陳總決定,你們不要後悔。」

肥佬陳露出收係佢腹中既硬物,我隱約見到黑色手槍柄,達叔係我好兄弟⋯我唔可以見死不救⋯
「好!我應承你!咁得未?放左佢!」

肥佬陳見到我答應,開心到拍曬手掌。
「好!好!放了他!」

三個女仔即刻解開麻包袋綁係上面既繩,我地四個驚恐咁望住,達叔成身都係又青又紫既打鬥傷痕,當佢慢慢抬起頭個陣,雙眼已經被打腫,鼻涕不停咁流,個嘴仲俾對襪塞住。

雪兒俾佢既情況嚇到攬實我,而我一直望住達叔,因為識左達叔咁耐⋯你就算俾人打到成個豬頭,都唔會完全變曬第二個人掛⋯

我挨近問到。
「喂⋯阿生⋯你邊位?」

其中一個女仔扯走佢嘴裡既襪,佢吐了幾啖口水,然後喊曬口咁同我講。
「大佬⋯大佬⋯係我啊⋯我係文健啊⋯」

待續
又係垃圾文健
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞