荒島日記.2(新手故、後宮甜)

1001 回覆
195 Like 19 Dislike
160.醫生

「喂,佢黎依度做咩啊?」

「佢知道文健受左傷?」

「佢肯定係趁文健病攞佢命啊!」

為左可以一睹達叔佢地所講既男醫生,我無視營地所有人既目光,走向醫生所住既山洞個邊。

回想返啱啱達叔講既嘢。

「藍醫生住既山洞係最入面,可能佢個人比較孤僻,鐘意獨來獨往,所以住既山洞都離大家遠少少。」

「佢住咁裡面,咁佢打獵未好麻煩囉。」

達叔聽到我咁講,即刻解釋。
「醫生wor!佢洗乜打獵啊,陳總會定時俾食物佢,佢係依度唯一既醫生,我地所有人大小病痛都係去佢個度醫,佢如果餓死左我地就大鑊啦。」

「啊⋯痛⋯啊⋯」
距離十米左右既山洞傳出文健既慘叫聲。

個山洞真係營地裡面最偏僻既位,依個男醫生真係好有神秘感。

愈靠近山洞,山洞裡面傳出既對話愈清楚。

「醫生⋯怎麼辦⋯是不是傷得好嚴重⋯」

「我都話左天上跌落黎既海鷗唔好執啦,肯定無咁便宜既事。」

「唔好喊啦,醫生會醫好你既。」

「啊⋯真係好痛啊⋯唔⋯」
文健把聲已經變成哭腔。

「心疼死我了⋯不要哭了那⋯」

我行到山洞邊,然後伸出個頭望山洞裡面既情況。

文健躺左係個擔架床上面,佢上半身無著衫,背隻有三條入肉既爪傷,流出黎既鮮血將佢成個背隻染成紅色。

望到佢皮開肉綻既背隻,就知道文健依家係幾咁痛,個日見到隻獵鷹係天空求其爪下個海鷗,個海鷗就已經受傷跌落黎。

三個女伴不停咁問男醫生問題,完全遮住左藍醫生,而文健食開既人妻就一直安慰文健。

「醫生醫生,你一定要救到佢啊。」

「醫生⋯係唔係好嚴重啊⋯」

三個女伴散開,醫生靠近文健,我依家終於望到男醫生既廬山真面目。

女黎既?
唔係男醫生咩?
點解依家會變成女醫生㗎?

醫生著住醫生白袍,扎住條馬尾,髮型係中分,露出額頭,雖然佢戴住口罩,但從佢高挺又細小既鼻樑,再配合埋水汪汪非常有神既大眼睛,我就可以確定,佢係個靚女黎。

醫生攞左啲藥令文健止血,每次掂一掂文健個背隻,文健都痛到慘叫,而文健既女伴仍然係旁邊繼續嘰嘰喳喳不停咁講,我係醫生肯定頭都爆。

「醫得返,但係⋯」

「點啊點啊?醫生?」

「你要救下佢啊醫生。」

醫生轉身望住文健班女伴講。
「佢個背隻傷勢都幾嚴重下,所以佢依兩個星期都唔可以做操勞嘢,佢背隻都唔可以濕水。」

原本嘰嘰喳喳不停講嘢既文健女伴,聽完醫生講嘢後,即刻鴉雀無聲,甚至有女伴嚇到跪左係地上。

依個消息對佢地黎講,真係一個好沉重既打擊,唔可以做嘢,唔可以濕水,即係要文健依兩個星期要做一個「廢人」!

而佢地之所以跟隨住文健,係因為想靠文健過返啲好生活,點知依家,生活仲未開始好,佢地就要照顧埋文健依個粉腸。

文健已經係佢地心中形成沉重既「包袱」。

「就係咁,病人好需要休息,我等陣幫佢縫針。」

醫生講完,留低安靜思考咁既女伴同躺訓係度既文健,然後佢雙手插住袋裡,慢慢咁行左出黎,見到係山洞口外面鬼鬼祟祟睇裡面既我。

佢身高應該有160cm左右,陽光照射到佢身上個陣,俾人感覺佢好清新脫俗,最正既係。

佢皮膚係小麥色~

係健康既膚色!!!

「睇病?」
醫生好冷淡咁問我。

「唔⋯唔係⋯」

唔知點解,醫生佢同我講嘢,我就感到無比既壓力,搞到講嘢都窒窒地。

因為佢既美貌?唔知,因為佢既權威?唔知,總之就係令我突然唔識講嘢啦。

「下次病左可以黎搵我,我姓藍,不過我逢星期日就休息。」
佢講嘢依然都係好冷淡⋯

「哦⋯好啊⋯」

佢身體散發出黎既魅力,佢個種神秘感,個種對人既冷淡,真係好吸引人,好令人想去了解下佢。

佢同我互望幾秒後,便轉身行返入去山洞裡面,文健既女伴們係度安慰住文健,佢地無離開文健,真係令我十分驚訝。

真係患難見真情。

或者,可能係,佢地忍受依兩個星期照顧文健,文健以後打獵令佢地生活過返好啲,依啲就係長線「投資」。

但有朝一日,佢地終於發現文健完全係無料到既時候,佢地會唔會嬲到殺左文健呢?

「藍醫生~藍醫生~我想約你食飯啊~藍醫生~今晚得唔得閒啊?」
我背後傳來一把男人既聲音,係求偶既聲音。

我轉身一望,係個位極度自大目中無人既MK傑,MK傑見到我,個樣即刻有少少愕然。

藍醫生咁靚女,而且膚色又係健康既小麥色,再加上佢著住個套制服係大家經常幻想既職業,係依度實係受歡迎到爆。

「你黎依度做乜撚嘢啊!」
MK傑瞪大雙眼問我。

我彩佢都傻,無視佢準備離開,點知MK傑展開雙手擋住我既去路,繼續用佢個對死人眼望住我。
「啞㗎?我問你啊!你黎依度做乜撚嘢啊!」

「我黎依度洗得到你意見啊?」
說罷,便推開佢隻手離開。

MK傑一手用力抓住我膊頭。
「你估營地依度,係你想黎就黎,想走就走既地方咩?」

我拉開佢隻手,繼續向河個方向走去,MK傑跑到我面前。

「屌你老母!我最憎啲人咁撚柒串既啦,無料扮四條!食屎啦!仆街!」
MK傑講完就一拳飛過黎。

待續
醫生 一定要收做後宮
如果殺咗文健MK會唔會有食人肉嘅情節?
不能同意更多
晚晚玩醫生病人情節
醫生鋪路俾之後生女,然後屌埋自己個女
醫生一定係外表冰山內裡淫娃
E 生 之後咪做左大陸仔肉便器,不會懷孕
睇錯俾咗負皮你sor
想睇劇情多過睇甜
why not both?
要收做後宮
藍醫生
醫生係荒島太罕有,食物唔構成大陸仔追囡原因,聰明到咁既女性唯一構成吸引佢既原因可能淨返能夠帶佢離開荒島既能力
sorry 我唔鐘意寫亂倫⋯⋯
世事俾你睇透曬
等你星期五篇文
仲有半個鐘就星期五
我要更多
又爆seed
睇黎四眼妹比大陸仔收服左啦喎!
好!屌得!
食咗過期春藥? 打人點會冇力?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞