荒島日記.2(新手故、後宮甜)

1001 回覆
195 Like 19 Dislike
仲以為有笑位
達叔果枝係印度神油黎
係劇情呀
抱歉大家
因為依幾日較忙 篇文無時間打
所以今晚更新唔到
我會儘快係星期六日更新
對唔住
等你
要補文
幾時都欣賞樓主有交帶
加油
唔緊要
星期六打多d
等你
唔係應該熱咩
唔係一三五更新?
人地咪話左好忙,要今日聽日先補到
179.潛入

到左第二日,條腰同大腿既酸痛感消失得七七八八,唔洗再搽跌打酒,今晚潛入肥佬陳個山洞係最適合不過。

於是我好似以往咁背住開山刀同弓箭走入森林個邊,一嚟係穩定返啲食物儲備,雖然依家有咁多鰻魚乾,夠我地食兩個星期,但始終都係愈多愈好。

二嚟好似以往咁打獵,避免其他人覺得我無所事事,會唔會密謀乜嘢大計。

走向上游方向個樹林,諗住會無乜人會係附近,點知行左唔夠五分鐘,我就聽到前面有幾個人係到,我即刻躲係樹後面。

傳來一把女仔聲。
「喂,你覺得點啊?」

「什麼?」

「我話離開佢啊⋯」

「你們決定了嗎⋯這樣離開他不好吧⋯」

「唔通仲同佢一齊啊?」

「係囉係囉,我地跟左佢咁耐,有無得到咩好處啊?」

「就是啊,你看我們和他這麼多天,他沒有一個承諾實現到⋯」

我伸出頭望一望聲音個方向,個到有四個人企係到討論,依四個人係文健既女伴,包括個晚同文健野戰既人妻。

「佢依家仲變左個廢人,要我地照顧返佢,我地本身就已經唔夠食⋯」

「大家不要這樣⋯我相信他傷好後,一定能兌現承諾的。」
同文健最親暱既人妻女伴,幫文健講好說話。

「你咁肯定?」

「嗯!我相信他一定能兌現的。」

「我地再等多佢幾日⋯」
帶頭叫走既女仔心軟返。

我靜靜咁走遠少少,從一邊走過,點知採爛樹枝發出既聲音,令佢地四個即刻望我個方向。

佢地四個又驚訝又憤怒,憤怒係一直以嚟對我既態度,驚訝係因為我突然既出現,誤會我係特登走過嚟偷聽佢地講嘢。

我都唔浪費時間同佢地解釋,反正佢地一向憎我,我解釋只會變成掩飾。

於是我繼續行左十分鐘,見周圍都無人,就攞出弓箭,躲係樹後靜靜咁觀察,睇下有無動物走過⋯⋯

一個鐘後,我便帶住一隻兔仔兩隻野雞,慢慢咁走返山洞個方向。

營地既人普遍徒手捕捉獵物,好啲既就用矛捕捉獵物,所以敏捷既兔仔同野雞一向捉唔到,令到依一帶既兔仔野雞特別多,而且仲特別猖狂。

我走到佢地既視線範圍,佢都仲可以一啲都唔驚慢慢行,感覺到佢地好不屑,完全唔放我係眼內⋯⋯

我高興地吹著口哨,今日既收獲又令我地多兩三日糧,令我地既糧食更加充足。

返去既沿途見到唔少營地女仔係到打獵,去地打獵打到成身泥土,一想到佢地以前係香港幾咁貪靚,收幾多觀音兵,就感到有些少唏噓。

真係世事無常⋯

佢地嬲霸霸咁望住我,然後視線慢慢向下,見到我手上既收獲,一一發出羨慕既目光。

「你睇下⋯佢又捉左好多動物啊⋯」

「如果我都好似雪兒咁靚女就好啦⋯」

「佢地從來都唔憂糧食既問題⋯」

我加快腳步行,無幾耐就返到山洞,見到佢地三個都係到,於是就將兔仔同野雞交俾辣椒妹同秋儀,辣椒妹同秋儀就走到河邊清洗,我就坐係雪兒身邊攬住佢條蠻腰。

「東哥!」
達叔從河邊走過嚟。

「達叔!多謝你支跌打酒!」

達叔走到我面前。
「洗乜客氣啊,估唔到你咁快好返,而且幾下手勢就捉到咁多動物。」

「仲未好返曬,不過都要儲返多啲糧食,啱啱走左去打獵?」

「無啊,屋企仲有兩條鰻魚乾,海鷗仲有半隻係到,食完先啦。」

果然係達叔既性格⋯佢從來都唔會居安思危⋯

我望一望個天空。
「達叔,我勸你依幾日好快啲搵食物返嚟,過一排可能會落大雨。」

達叔跟住我望個天空。
「點解啊?天氣幾好啊,陽光普照,唔似會落大雨啊。」

「係啊,陽光普照,但最弊一舊雲都無呢!而且今日你唔覺得有啲焗既咩?依啲全部都係落大雨既先兆!」
我講完之後,達叔愈諗愈覺得不秒。

「東哥⋯借你把弓箭嚟用先⋯小弟去打獵⋯夜啲還俾你。」
達叔講完,便攞住弓箭跑去樹林個方向。

終於到左夜晚,月光照到山洞口前,我望一望旁邊既三女,見到佢地熟睡既樣,於是靜靜咁起身,攞埋套潛水衣慢慢走出山洞外。

走到旁邊無人住既山洞,除左自己啲衫褲,然後著上件全黑既潛水衣。件潛水衣對我嚟講果然大件左少少⋯

除左無潛水衣包住既手掌,我身體完全融入左漆黑既環境裡面,掂!咁就更加容易潛入肥佬陳個山洞。

我快速過左河對面,然後小心翼翼咁行,放慢腳步,盡量唔發出聲音,害怕會嘈醒營地既人,雖然依個鐘數啲人都係熟睡咁。

終於走到肥佬陳山洞外面,我係洞口左右望左一陣,確認無人經過或見到,鬆了一口氣後,便走入肥佬陳山洞到。

慢慢咁行到黑布面前,正想拉起黑布進入「大廳」既時候,裡面傳出肥佬陳既聲音。
「嗯?怎麼來了?找我有什麼事?」

唔係啊嘛⋯佢咁快就知道我潛入左嚟山洞?即係佢一早就睇穿曬我⋯⋯

依一刻,我十分緊張,隱約聽到自己心跳加速既聲音,汗水慢慢從額頭上滴落嚟⋯⋯我考慮咁入唔入去好既時候,黑布後面傳嚟第二把男人聲。

「陳總,我地係嚟勸你唔好同大陸仔做結拜兄弟㗎。」
說話既人,我認得出係肥豬劉把聲。

「無錯無錯!陳總,大陸仔個人並唔係咁簡單㗎。」
依一把聲,係高佬佳把聲。

我拉開少少黑布,觀察裡面既情況,肥佬陳坐左係中間既梳化上,嘴裡仍然叼著支雪茄,而肥豬劉坐係左邊既梳化,而高佬佳同MK傑坐係右邊梳化。

嘩⋯咁熱鬧既⋯六國大封相啊?成個營地既男人都係曬到咁濟⋯

除左文健個廢柴。

唉⋯咁多人⋯而且肥佬陳又未訓⋯今日都係偷唔到槍既啦⋯⋯

肥豬劉帶頭講。
「以前大陸仔未嚟,營地係陳總既帶領下,係幾咁繁榮安定,自從佢一嚟到,營地就幾多是非出現,而且佢仲叫走兩戶人,減少陳總你收入。」

肥佬陳無講嘢,繼續聽佢地講。

高佬佳指住挨係一邊既MK傑。
「陳總,你睇下阿傑,佢從來都唔會撩事鬥非,為人熱心助人,係營地得到所有女仔既歡心,係佢地心目中既好男人,但大陸仔妒忌佢,於是打到佢成身傷曬,要成兩個星期先好得返啊⋯」

高佬佳拉起MK傑件衫,露出MK傑既肚同背隻,MK傑成身都俾繃帶包紮,MK傑即刻講:
「陳總!我有響你朵㗎!大陸仔話係你既人,所以更加用力打我啊⋯」

肥佬陳聽完MK傑既說話後,面色開始變得凝重。

「今次打阿傑,下次可能打我,再下次可能打劉日生,點知會唔會有日打陳總你㗎⋯大陸仔依個人真係養唔熟㗎⋯」

待續
唔好意思⋯
臨近聖誕⋯工作真係會忙左好多⋯
所以依一排我會盡力
一三五更新唔到 我之後都會補返
多謝大家既支持
醉愛樓豬 求狼王回歸
同紫霜一樣
養唔熟
幾時出海返屋企?
180.偷槍

肥佬陳塊面愈來愈紅,嘴上叼著既雪茄正在加速燃燒。

「嗯⋯咁多人既⋯」
凌兒打著哈欠,從裡面走出嚟。

肥豬劉、高佬佳同MK傑既目光都即刻投放係凌兒身上。

肥佬陳轉個頭同凌兒講。
「寶貝,把你給吵醒了?」

「嗯⋯」
凌兒用手捽一捽眼。

見到凌兒同肥佬陳親暱個關係後,肥豬劉嘴角上揚。
「陳總,你唔為自己著想,你都為下你啲女人著想啊,大陸仔咁鹹濕,我驚你到時引狼入室啊!」

高佬佳聽完肥豬劉咁講,亦都加油添醋。
「無錯啊,陳總,你唔記得大陸仔有三個女朋友啊?佢如果做左你兄弟,你估佢唔會對阿嫂有色心?唔會對Lily有色心?陳總既女人咁有姿色,大陸仔好難忍到wor!」

MK傑哈哈大笑。
「哈哈!到時真係兄弟啦,襟兄弟啊!」

收皮!對比返雪兒秋儀辣椒妹,凌兒算得啲咩啊,秘書Lily雖然有睇姿色,但都影響唔到佢三個係我心目中既地位。

啪!

肥佬陳聽完就用力一掌拍檯,嚇到肥豬劉佢地三個震左一下,驚恐咁望住肥佬陳。依一刻肥佬陳佢塊面紅到好似飲醉酒,雙眼充滿血絲,鼻孔不斷噴出煙。
「他媽的!」

佢地成功用說話激嬲左肥佬陳,依家肥佬陳應該恨不得煎我皮拆我骨。

雖然我俾佢地三個咁樣唱衰曬,但我反而覺得幾好,因為我唔洗搵理由拒絕同肥佬陳既合作。

肥豬劉依個人真係唔簡單,佢完全知道肥佬陳最在意既就係錢同女人。

肥豬劉見到肥佬陳咁憤怒,得瑟咁笑左下,然後繼續講。
「唔好講女啦,講其他,陳總,你搵左大陸仔返嚟做黃紙兄弟,以為會好似關羽對你忠心耿耿,我驚到時你唔知佢係「關羽」定係「呂布」啊!」

肥佬陳疑惑咁望住肥豬劉。
「這什麼意思?」

高佬佳不屑咁講。
「劉日生句說話意思係話,你同大陸仔既年齡差距,令個關係似父子多過兄弟,但大陸仔絕對唔會對你忠心,佢會好似呂布咁,專殺對義父,到時你唔好講權力同女啦,我驚你連命仔都無埋。」

肥佬陳聽完後,面色更加凝重,緊握著拳頭,拳頭上既青筋浮現,凌兒見到肥佬陳咁嬲,即刻講。
「咁夜啦,我地返去訓啦。」

肥佬陳望一望旁邊既凌兒幾秒,便對住肥豬劉佢三個講。
「好了,我自有分寸,現在很晚了,你們先回去吧。」

肥佬陳講完便摸住凌兒既臀部走入裡面,三人見肥佬陳入房,於是企起身準備離開山洞。

我快速走出山洞,然後躲係一邊等待肥豬劉佢地三個走出嚟,身上既潛水衣同環境融合,令我好似隱形咁。無幾耐,佢地三個優哉游哉咁行出嚟,三個人都滿面笑容咁。

MK傑開口講。
「肥豬劉,都係你叻,諗到咁既辦法令陳總嬲大陸仔。」

肥豬劉不屑咁講。
「呸!大陸仔,有我地三個係到,佢唔洗旨意可以做營地既揸fit人!唔洗旨意可以管到我地三個!」

「無錯無錯!我地依家返去早啲休息!」
高佬佳講完後,三人便原地解散,返去自己既山洞裡面。

我繼續係一邊等待,見到佢地三個入左山洞後都無再出嚟,便靜雞雞咁走返入肥佬陳個山洞到。

拉開少少黑布,見到大廳空無一人,便進入大廳,耳仔對住大廳後面個方向,聽唔到有人走出嚟既聲音。

於是係大廳搜索,首先就係梳化,梳化咁大,一定會收到嘢係裡面,正所謂,愈係危險既地方就愈安全!於是我伸手摸向梳化個罅位,左右咁摸一摸。

咦!我摸到舊硬物,應該係槍柄嚟!
搵到啦!終於俾我搵到支槍啦!黃天不負有心人!肥佬陳!我以後唔洗再驚你啦!

我好興奮咁抽返隻手出嚟,亮出收埋係梳化罅既黑色發亮既物品。

er⋯我摷出個舊嘢唔係槍⋯而係一條黑色既假狗嚟⋯點解會將條假狗收埋係梳化裡面㗎⋯

我無奈咁收返埋隻假狗入梳化裡面,費事俾佢地發現有人潛入嚟偷嘢,然後我走去另外個梳化到,摸兩摸,又俾我摸到舊柱狀既物體。

哈!今次仲唔係槍嚟!我都話左最危險既地方就最安全既啦!

我快速咁抽出隻手,亮出摷到既黑色硬物。

shit⋯今次都唔係槍嚟⋯而係一把黑色長身既電筒⋯有無稿錯⋯假狗收埋係梳化到⋯電筒都收埋係梳化到⋯

我搖一搖頭,然後將個電筒擺放入梳化裡面,再轉向另外一個梳化,伸手插入個梳化罅裡面,摸左幾下,又再摸到舊嘢。

我抽起隻手,望住摷到黑黑紫紫既物品,我徹底絕望⋯

矮瓜⋯⋯

仆佢個街!收埋假狗同電筒係梳化裡面都算啦!連矮瓜都收埋係梳化裡面⋯佢係唔係癡線㗎!

我憤怒咁將個矮瓜砸到牆壁上,矮瓜撞到牆壁後發出一下響聲,然後完整無缺咁跌到地上。

造成既響聲令我想返起,我依家係秘密潛入肥佬陳個山洞,嚇到我即刻趴係地上,躲係梳化後面。

於是我趴係地上等左兩分鐘,仍然唔見有人出嚟,我鬆了一口氣,然後走到矮瓜旁邊,執返起條矮瓜,矮瓜完整無缺,只不過係表面甩左少少顏色。

原來條矮瓜係塑膠嚟⋯唔怪得收埋係梳化裡面都唔會爛啦⋯

突然聞到一絲臭味,係手上條塑膠矮瓜散發出出嚟既⋯⋯但依種臭味並唔係塑膠既臭味嚟。

我擺放條塑膠矮瓜入梳化裡面,摷曬所有梳化,趴埋地上睇梳化底,再摷埋分隔大廳既櫃,都係唔見支槍。

「睇嚟肥佬陳支槍無收埋係個廳到⋯」

於是我走入大廳後面,擺放食物既地方,有咁多罐頭同肉乾係到,應該係擺放支槍既好地方掛?

我蹲係地上睇依堆食物,房間裡傳嚟一陣陣呻吟聲。
「嗯⋯嗯⋯嗯⋯」

我起身走向聲音既方向,個方向係肥佬陳住個間房嚟,愈接近間房,房間裡面傳出既呻吟聲同肉體撞擊聲就愈大聲。

啪!啪!啪!

我拉開少少黑布望裡面既情況,見到裡面有兩條肉蟲在忘我地交配。

肥佬陳壓住嬌小既凌兒,巨龍不斷咁進出凌兒既下體,而凌兒兩條小腿夾住肥佬陳,身體微微咁顫抖,嘴裡不斷吐出一下又一下既嬌喘聲。

睇嚟啱啱俾肥豬劉佢地三個講到發曬火,依家就搵條女出火。
「嗯⋯嗯⋯嗯⋯」
凌兒享受咁此刻既快感,舒服到佢反曬白眼,並且吐出舌頭。

肥佬陳開始加速推進,巨龍迅速進出凌兒既下體,肉體撞擊既聲音亦愈來愈響亮。

肥佬陳個豬嘴堵上凌兒既小嘴,瘋狂咁同凌兒濕吻,凌兒跟唔上個節奏,令個濕吻似係肥佬陳既侵犯。

肥佬陳一邊抽插凌兒一邊講。
「我的騷女兒⋯爸爸不在就睡不著嗎⋯」

凌兒並無回答肥佬陳,個頭側去一邊,嘴裡繼續發出嬌喘,面上既紅雲漸漸變大,睇得出佢依家有幾興奮。

睇左幾分鐘,我先想返起我今日嚟既目的係偷槍,而唔係嚟偷窺佢地扑嘢⋯

我慢慢遠離依對狗男女,無視傳出嚟既呻吟聲同啪啪聲,走到路口後想起對面係秘書Lily間房,肥佬陳會唔會將支槍收埋係Lily間房到?

話曬Lily做左佢咁耐秘書,肥佬陳應該好信任佢既秘書,於是我慢慢走入秘書Lily間房既路。

我慢慢咁一步一步行,生怕走得太快回嘈醒係房裡面訓咁既秘書Lily。我挨係牆邊,慢慢把頭探入房間裡面。

「嗯⋯⋯嗯⋯」
房裡面傳出微弱既呻吟聲,我緊張咁吞下一啖口水,然後望房間裡面既情況。

Lily訓係床上,佢一隻手撫摸佢既胸部,而另一隻手握住一條假狗,佢撐開雙腿露出私處,假狗插入佢私處到慢慢咁抽送,身體隨之輕微咁顫抖。

佢都未訓既⋯⋯

待續
偷到未
偷食左Lily
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞