荒島日記.2(新手故、後宮甜)

1001 回覆
195 Like 19 Dislike
商人角度, 大陸仔係個優質合作夥伴啫
打到傷左。可以食醫生
唔撚係啊 樓主 你冇撚野啊 係到停 好嬲啊
lm
加速
其實係咪一切都係主角既夢 ff出黎
屌!!!!!!!
追到凌晨六點終於比我追到live!!!!!!!!
加油呀大陸仔
希望樓主可以出多幾篇 太正啦啲劇情
好想睇大陸仔屌打mk傑
文呢
162.鬥智

MK傑估唔到我會捉實佢既拳頭,佢即刻收埋捉住我衫領個隻手,再快速咁一拳打落嚟,我即刻捉埋佢另外個隻手。

「你老母!」
MK傑因為俾我捉實兩隻手變得更加憤怒。

啪!

突然有有石頭飛過嚟,打中我既後腦位,我又開始有啲頭暈目眩既感覺。

頂⋯點解次次都有啲咁既神助攻⋯

「仆街!攞石頭打我條仔!你肯定未撚死過!」
辣椒妹發曬癲咁衝入一邊人群,捉住左一個營地既女仔後,連掛對方幾巴,個女仔塊面隨即紅曬,可想而知辣椒妹有幾咁用力。

個女仔硬食辣椒妹幾巴後爆喊,其他營地既女亦都圍住辣椒妹。

「嚟啊!夠薑一齊上!我未撚驚過!」
辣椒妹大喝圍住佢既個班營地女,營地個班女嚇到唔敢妄動。

「辣椒妹,唔好打⋯」
秋儀推開啲人,走入圍住辣椒妹既人群裡面。

頭暈目眩令我無力捉實MK傑,MK傑見到大好時機,對住我個頭連毆幾拳,然後再一腳踢落我個肚到,將我踢飛倒地。

營地既女見到我倒地後再次歡呼拍手。
「好型啊!傑少!」

「就係咁打啦!」

「我都話大陸仔唔夠傑少打既啦!」

MK傑展開雙手表現出好輕鬆咁。
「不堪一擊既垃圾!垃圾!」

雪兒見我倒地想跑過嚟,四眼妹隨即捉住想跑過嚟既雪兒,然後就講:
「大陸仔未認輸,你唔好過去⋯會傷到你。」

雪兒擔心到流眼淚。
「大陸仔⋯」

由於我仲頭暈腦脹咁,而且又連食MK傑幾下,所以依家趴左係地上無法動彈,大家只係睇到我呼吸既起伏。

MK傑走到我面前,然後一腳踩上我個頭到,四眼妹用力捉實雪兒,雪兒無法掙脫四眼妹,見到我躺係地上無反應俾MK傑踩,已經跪地痛哭流淚。

「唔好⋯大陸仔會死㗎⋯」
雪兒好用力想推開捉實佢既四眼妹。

辣椒妹係一邊大嗌。
「大陸仔!起身啊!快啲起身還拖啊!」

「學東哥⋯」
秋儀雙手合十祈禱。

MK傑不停扭動隻腳,令對鞋磨擦我啲頭髮。
「我都話你隻揪唔夠我嚟,俾機會你爬出去你又唔要,係都要俾我打到死死下先安樂既。」

「喂!傑少,你都玩夠啦!彩都俾你攞曬啦!再打落去搞出人命!」
四眼妹想叫停MK傑,想佢收手唔好再打落去。

MK兇狠咁望住四眼妹,再指住佢。
「我想點打就點打,關你撚事啊?信唔信連你都打埋一鑊!」

MK傑提起隻腳,然後用力一腳對住我個頭方向踢落嚟。

雪兒激動到大嗌:
「唔好⋯唔好⋯」

我快速碌到一邊,避開左MK傑依下致命一踢,MK傑見到我避開左,即刻嬲到轉身對準我再提起隻腳。

好機會!

我係地上用力快速一踢,用力踢向MK傑支撐住身體個隻腳,殺佢一個措手不及!

bom!

由於MK傑另一隻腳仲提起咁,所以佢失去重心背隻倒地,依一下令到MK傑痛到落淚。
「啊⋯你老⋯」

營地既人見到MK傑俾我踢低倒係地上,即刻無曬原本激動興奮既心情,露出失望既樣。

「就係咁啦!大陸仔!」
辣椒妹激動到舉起隻手。

「學東哥!加油啊!」
秋儀眼濕濕咁幫我打氣。

「大陸仔⋯」
雪兒露出喜悅既笑容。

我同MK傑依刻都訓左係地上,MK傑一直攬住俾我踢中個隻腳,嘴裡一直發出輕微既痛聲。

我爭取到休息既時間,依一踢真係痛到MK傑短時間內企唔返起身。

幾分鐘後,頭暈腦脹既感覺終於散去,我坐直個人後,再慢慢咁企返身,MK傑都好吃力咁起身。

MK傑雙眼充滿血絲,咬牙切齒咁望住我。
「屌你老母!竟然令我係大家面前出醜,我要殺左你個仆街!」

辣椒妹突然係一邊激動咁講。
「大陸仔!嘗試切入佢中路!」

頂你個肺⋯切乜嘢入乜嘢佢中路啊⋯你估我係葉問啊⋯

「我唔會再俾你打中我既機會㗎!食屎啦!大陸仔!」
MK傑講完便衝過嚟揮拳。

MK傑衝咁過嚟,但個速度已經俾頭先慢左好多,我望一望俾我踢中個隻腳,果然係隻腳拖累佢既速度。

依隻腳會係你既弱點,會係你既負累!

MK傑差唔多衝到過嚟打中我既時候,我即刻蹲下身,然後對準佢受傷個隻腳,快速嚟個掃堂腿。

bom!

MK傑再次失去重心倒地,佢個樣露出痛苦既表情。
「啊⋯屌⋯你⋯啊⋯」

「打得好啊!大陸仔!」
辣椒妹繼續係一邊打氣,雪兒就同秋儀一樣雙手合十祈禱。

我走到MK傑面前,MK傑由原本憤怒既樣,見到我後即刻瑟瑟發抖,佢好驚我依一刻攞佢命。

「你已經輸左,不過你放心唔洗驚!我大人有大量,唔會攞你命。」
MK傑聽完我咁講,變得更加憤怒。

我轉身離開,留低訓係地上喪叫發曬癲既MK傑,我慢慢咁走向三女佢地個方向,雪兒微笑咁望住我,我見到佢吊掛係眼角邊既淚珠。

真係好對唔住⋯搞到你要喊⋯

突然所有人既樣露出驚訝既表情,雪兒佢地更加露出驚慌既樣。

我轉身一望,MK傑唔理隻腳既痛楚,忍住痛楚,好用力咁跑咁過嚟,佢依一刻個樣就好似喪屍一樣,見到獵物後瞪大雙眼,發出紅光,誓要殺左我。

MK傑舉起右手握成拳頭,手臂上既青筋突起。
「你老母!食屎啦!」

再一次掃堂腿?唔得,佢瀨過一次嘢,一定會防範我既掃堂腿,點對付佢呢⋯

我眼角望到辣椒妹好緊張咁望住我,係啦!切入佢中路!!

MK傑揮拳打過嚟,我左手捉住佢既手腕,身體轉身背對住佢,然後用右手捉住佢既手臂老鼠仔個到。

借助佢既衝力,用盡全力係右手個到向上推,MK傑隨即凌空飛起,重重跌左係我前面既空地,痛到佢即刻喪喊。

雪兒即刻跑過嚟攬住我喊,辣椒妹同秋儀亦都跑左過嚟攬住我,其他營地既人,仍然因為我啱先依一下華麗轉身擊敗MK傑而驚訝到定型。

而終於趕返嚟既高佬佳,見到訓係地上痛到全身無力既MK傑,對我露出憤怒既目光,然後走去扶起MK傑。

MK傑係高佬佳既懷抱裡大嗌。
「我依家興過火屎啊!唔好欄住我!唔好欄住我!」

明明已經痛到無法動彈,仲要講唔好欄住你⋯⋯

待續
大陸仔好波!
抵你溝唒啲女
其實MK都算好打
mk傑同芝士腸用奸招報仇?
等咗三日 睇條on9 仔打架 灰咗
點解唔用把刀仔割頸?直接殺雞儆猴
唔殺人都至少割手筋腳筋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞