[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(3)

1001 回覆
41 Like 7 Dislike
係惺惺相惜嘅對手就好
希望龔友糊塗啲
唔好記得ma姐係阿may(如果真係打算咁寫)
我都覺 兩個都能力高又奸奸地 惺惺相惜 過下招就夠了 應該都好有火花 希望唔好將ma同工水感情線拉埋一齊 最多水水諗多左呷醋ma同阿工咁夾 助下工好了

照咁睇又唔似,
不過可能劇情上有關係
早排咁多話龔水無限做啲小學雞野(我都有份)
最驚編劇把心一橫玩狗血野
我寧願兩個小學雞繼續互撚算
睇唔睇到啊編劇們
小學雞得黎加啲進展就perfect
狗血野830930睇唔夠咩 唔好咁玩啦 之前水水同博士綠帽啲線已經夠苦啦 比工水完滿唔得既
編劇你千祈唔好搞工水線
唔好有工ma線 求求你
龔水呢pair行鬥氣路線
我覺得又未必要去到阿水好似當年max咁日喊夜喊嘅路線
我覺得最大可能係
Ma姐如係阿龔ex仲要爭翻阿龔
我覺得佢就會以阿龔最缺乏的母愛式關懷同媽呢空進行對決
阿龔一開始也因此困擾著,其實我係咪喜歡上阿ma?
但醒目世界仔意識到一樣野
係佢不單一早係阿水面前搵翻佢想要最缺乏的母愛式關懷
係阿水教佢要做個好人
最重要一點
係佢同樣係阿水面前可以做翻自己
我覺得呢點好重要!
我成日都覺得 龔水互相吸引對方其中一個原因
因為佢地係對方面前
係可以毫無忌憚咁做自己
阿水係當年同max拍拖 都要左暪右暪
但龔水係好自然係對方面前露出真本色 係咁互撚 鬥串 即使知道對方缺點 亦忍不住會繼續守護對方
呢點我相信係阿ma 面前 阿龔係永遠做不到 因為阿ma太阿媽,比人感覺太柔
阿ma都係 佢煲幾多靚湯點識照顧人都好 佢接近阿龔身邊其實已經不單純
已經偽裝自己

又不經不覺講咗咁多
其實大家不要太擔心啦
因為呢pair小學雞情侶真係堅受歡迎
我相信編劇就算要用阿ma同阿龔對戲
最多都用黎推進下龔水劇情姐
同埋我覺得編劇應該仲explore緊阿ma的發展方向
最希望即使ma係阿工個ex都唔好有咩餘情未了 830930狗血劇情 兩女爭一男果啲野 最好兩個人鬥下法 好似雙大咁 有腦有能力既人特別有花火 大家惺惺相惜互相欣賞 最好就助攻工水 eg透路比水水聽 等水水知原來阿工真係好中意自己or等水水自己諗多呷醋 如果寫到ma姐插足工水開虐 應該挺反感 如果可以做到個奸得黎又可以助攻角色(好似jenny咁)會好吸引
我想睇龔燁同Ma姐喎
不過唔係愛情線
想睇兩條友鬥奸
唔好好似428咁害阿水就得
支持阿龔對住其他人有咁奸得咁奸
工ma過招 btw唔涉及感情線就咩都得
講得好好 ,編劇睇下尼邊
你地要寫可以咁寫
用ma姐助龔就算啦
唔好搞龔水
俾阿水有個好歸屬啦
編劇大人,知你地會有時侯過黎𥄫下post
如果你地要阿龔同阿ma對戲
用阿ma推進下龔水條線好啦
千其唔好搞龔水條線
否則年頭的燁來愈愛你就會顯得毫無意義
我都相信編劇大人都愛龔水嘅
我知道編劇大人係有份製造回水
所以就相信你地啦
我估阿龔應該唔會咁易對阿ma動情掛
不過阿水就好有可能呷醋,從而發現自己已經鍾意咗阿龔
玩咩,cp成功要素第一就係 - 樣要襯。家明個樣巳經偏細,仲要拍埋何綺雲度,淘古井咩。ma姐似係益kc或者用黎推劇情就真。
唔知點解好想ma姐同Peter一齊
ma姐角色設定是唔錯,聰明又細心,如果係心計女仲正,但如果要擺埋佢地2個一齊就好怪囉
其實係米得我一個覺得工ma唔襯,外表上的。。
同埋ma姐唔似係ex, 如果係奸既,感覺似想對付接龍集團,唔似係為龔燁
最多令到水水呷醋好啦
唔好三角戀呀
[red] 唔好三角戀呀 [/red]

Agger!
我鐘意睇開心速遞其中一個原因就係佢劇情夠穎夠好玩夠貼地
呷醋好啦
咪搞啲咁嘅野
仲搞三角??睇kc helen條綫巳經爛到我懷疑仲有無人想知helen情歸何處,只想佢幾個快快拆掂咋
編劇大人,知你地會有時侯過黎𥄫下post
如果你地要阿龔同阿ma對戲
用阿ma推進下龔水條線好啦
千其唔好搞龔水條線
否則年頭的燁來愈愛你就會顯得毫無意義
我都相信編劇大人都愛龔水嘅
我知道編劇大人係有份製造回水
所以就相信你地啦
最多令到水水呷醋好啦
唔好三角戀呀

唔好三角戀呀

Agger!
我鐘意睇開心速遞其中一個原因就係佢劇情夠穎夠好玩夠貼地
呷醋好啦
咪搞啲咁嘅野

睇返啲開心野
如果ma姐配kc
咁helen就同阿john嫁啦
Jenny好大機會洗心革面做個好嘅細龍太
可以咁諗
ma姐黎接龍 細過以前既場都要黎
應該為左一個人
假設係阿龔 係暗戀
而阿龔係唔知既。ma姐好欣賞佢 仲覺得佢好charm 咁就合理啦
因為阿龔除左阿水之外 佢未信過其他人 所以阿龔係唔會同過ma姐在一起
角度爭少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞