[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(3)

1001 回覆
41 Like 7 Dislike
愈來愈喜歡stanley
堅有heart逐個覆人comment
咁大家請等待龔生拎翻阿爸間廠返黎先追媽呢空吧
437有過場
睇住先

美麗仲叫緊阿水二家姐
熊美麗

Marketing 的日常其實有得諗
教跳舞同舞會呢兩Part 可以睇完又睇,睇完又睇, 睇完再睇
之後出咗個番外講舞會後
完全係龔燁本尊
美顏10000000度
重點係整到Stanley成條女咁
工業大鑊了尼條line我覺得好有得發揮。
雷工線
Jenny專業搞破壞
阿龔專業拆彈
有冇link
羊羊小姐出錯的日常與辛勞的營運總監大人
襯住Lunch time loop多次
我覺得都唔算倒退,阿龔遇著Mary嘅桃花都幫佢斷晒,仲利用曹總呢個佢認為零威脅嘅情敵幫手又可以幫到威龍嘅生意,對於阿龔呢個世界仔嚟講係一石二鳥之策。另一方面阿龔唔會想以偽男友嘅身份係Mary身邊,要做就要做真嘅不過時機未到囉。宜家阿龔係執著於要阿爸睇到龔家東山再起嘅一日,搞掂事業先再愛情。但佢宜家已經係市場部亞太區總監,事業其實已經好好啦。或者要等龔爸出手點醒阿仔至掂,同佢講無九肚山住馬鞍山都得啫。

至於阿水喺龔間房嗰陣都有一絲諗過龔係咪鐘意佢,可能由Anita講阿龔嘅另類追求未夠說服力,要七把叉出嚟親自教吓阿二妹至得。其實阿水搵得龔燁扮男友仲去到咁盡心底裡阿龔係咪除咗死賤精之外都仲有個特別位置呢?究竟水要到幾時先發現?好想之後可以講下水嘅內心諗法
想睇Jenny助龔呀
Jenny見到有位入到Mary Hung一定忍唔住要跣佢一鑊
咁阿龔又會出手,不過今次可唔以俾阿水知道阿龔幫咗佢呀
其實我諗,我諗重點不在馬安山都一樣好,而係工業應該係嗰種邊度跌底就要邊度企返起身的人。某程度上佢都報復緊命運或者當初自己的無力。我咁理解啦
如果唔大改,我覺得加少少鏡頭呀水睇番啲相覺得有feel已經爭好多
各位真係分析等很透徹,很佩服咁多位,當然包括stanley

我都等緊龔爸助龔,我覺得咁係最快又最直接

希望龔爸話“我自己知自己事,有時會唔記得好多野,所以呀爸希望有生之年可以睇到你娶返個老婆,成家立室,咁呀爸就安心"

坐等老豆助工
我覺得水水未說服到自己工業係中意自己 其中一點係冇安全感 阿工對水水既好 得觀眾知 除左280反jenny去新加坡(不過水水都認為佢係有荀工先轉)
唔係話阿工做得唔夠好唔夠多 反而係有啲位可以比水水知 等佢feel到阿工有為自己付出 而唔係純粹小學雞因為中意自己所以唔比其他異性接近 呢啲咁表面既感覺
不過另一方面睇 學呢度話齋 阿工唔事業有成都唔會追水水 咪用住呢啲方法先
大家姐遲早出手
我成日覺得片尾最後那bg music 完全係催谷作用,love is coming
咁現實中有條友用盡全力用盡招式激嬲你
完全係愛情的一種

我覺得呢個階段編劇其實好明顯話比觀眾聽,佢哋仲未諗好龔水點駁落去
我諗起編劇上次個ig就係講呢樣野
希望可以盡快有進展
唔係話呢種小學雞flirt人方式唔好
而係我地觀眾係想睇呢種過招之餘
亦希望睇到龔水兩位關係係有進展
就好似由初相識的point A
到了解對方的point B
去到鬥咀互撚的point C
然後到發現對方喜歡自己的point D.....
一路一路咁推進落去咁先睇嫁嘛

現家龔水就係去到point C停滯下來咁

按Stanley的説法,呢個moment 的龔燁必須要滿足佢阿爸的需要(?) 佢就不會對阿水做任何突破性的行動去推進佢地兩個的關係
一味繼續互撚
必須真係要搵條友點醒佢那個價值觀
要事業,同時都可以有愛情姐
我想編劇唔會打算一味係point c徘徊掛

不知不覺打咗咁多
其實point D都算就到啊
Mary都有諗係咪龔燁鐘意自己
但就算知道都唔代表Mary會鐘意龔燁
諗諗下就算龔燁個價值觀轉變
都無助Mary冧龔燁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞