[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(3)

1001 回覆
41 Like 7 Dislike
其實工水嘅感情最多只係心動,雙方嘅感情未深到會放對方做第一位,兩個仲爭啲經歷
小小off topic
頭先Stanley唱k歌之王正到呢
真心比唱主題曲啦
小小off topic
頭先Stanley唱k歌之王正到呢
真心比唱主題曲啦
甘心替代妳,好拿正
想睇返燁來越愛你 水的燁戀 愛情當入樽 真命騙子嘅阿龔同龔水 最近呢兩集主線都倒退 人設都唔夾
最近呢兩集主線都倒退 人設都唔夾

重點!

7. 今集花生三俠表現幾好

佢地今集存在感好高

8. 「返嚟啦?」女主人feel

對腳都放埋上枱
自己位都唔會咁啦水水
句“返黎喇”好似日本啲老婆歡迎個老龔返屋企咁

9. 「唔通你真係鍾意...」「鍾意?」 大家呢下都有啲動搖了

呢段好似兩個都想互相試探但又唔敢問出口,
然後又係度搵藉口兜

13. 二女婿
14. 仲要特登整雞比阿龔食
15. 「咁呀最多一陣dap真啲囉」 好有夫妻feel
16. 其實阿水呢段對阿工突然咁好,阿工應該要有啲類似籃球賽果時啲少男反應先啱,而家嘅佢真係好似有啲無反應咁
17. 呢段嘅3e同安仔又係好好笑
18. 咀!!!!!!!
19. 阿工發現差少少咀到個陣個樣好正,有少少慢兩拍發現嘅感覺
20. 拉阿工入房,連阿叔都覺得好自然

食飯呢段好似阿水帶男朋友返屋企食飯
仲要專登為佢下廚
廢老感到老懷安慰
而且佢當正龔燁係阿水男朋友
勁似現實啲老豆老母會係個仔/女嘅另一半面前話佢地係屋企成日唔做野呀blablabla
可惜阿水只當龔燁係道具

3e同安仔見到阿水強行情侶裝同癡埋龔燁度自拍果堆心諗做乜鳩嘅反應

24. 「瞓覺相,情侶裝,見家姐,親親!佢仲上咗床添架!」 簡直就係龔水黨嘅心願
25. 艷照!!

編劇有回應到我地嘅期望
成日講嘅豔照門事件又出現

28. 阿工衝埋去呢度好man
29. 男廁呢度唔甜,反而好似佢哋真係好唔鍾意對方咁

男廁呢段嗌交我個重點去咗即刻衝黎門口食花生嘅Isabella度

33. 其實今集比較似心戰之前嘅工水劇情 而其實工水已經行咗一段時間,唔應該行回頭路

龔燁今集個人設好似有小小變返以前不擇手段嘅感覺
早排都仲會間唔中為咗阿水變聖人mode
今日後半係久違嘅賤精先生

34. 「錫就錫,就係呢度,而家,即刻!」「而家,呢度,咁快!」

佢兩個成日都玩對聯

36. 阿工又要洗頭了

到底龔燁仲可以用啲咩黎洗頭
呢兩集?計埋紅葉過埸?
我覺得之前係派福利嘅取向,
所以係會比較甜,
如果依家唔及時鋪番多啲人設嘅另一面就太遲
應該唔會又係:“我係鍾意你又點,唔係鍾意你又點先?”喇掛
不過佢似詐傻扮懞多
老龔
岩岩live阿水講
佢地真係好搞笑
今集又係鬥氣,但內心戲不足,搞到佢哋好似真係好唔鍾意對方咁
上集忘了情講龔燁黑暗面,我反而覺得因為真係嚴重,所以同之前唔同都ok
415我又覺得ok嘅
阿龔嗰人設本來就唔可以唔提家道中落單野
嗰集係深化佢嘅過去 同埋都令到佢形象更立體
只係冇派甜姐
但為佢地嘅關係埋咗伏線

今集就只能話佢劇情又輕鬆返派下膠咁
咁一集時間有限
點話有得完美啊

對於龔水我係樂觀嘅
兩個人中間仲有大把野要建立
上面有巴絲話龔水仲爭啲要一齊面對嘅考驗
唔可以單睇一兩集就話倒退嘅
如果睇落真係倒退就大家屌編劇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞