[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(3)

1001 回覆
41 Like 7 Dislike
好認同你句“邊度跌低就要邊度企返起身”
但就算知道都唔代表Mary會鐘意龔燁
Thats the point

我現家覺得係point C 同Point D中間
希望編劇快啲搞搞佢
係咁不停loop point C
其實人的耐性係有限
我唔希望開咗個咁撚靚個頭之後就衰哂
講得好好呀
我都覺得 Mary 要鐘意龔燁真係好難
而家完全feel唔到Mary鐘意佢
有feel姐 唔代表d咩
我都諗唔到咩劇情可以令Mary鐘意阿龔
例如咁講
我鐘意妳 但要屋企東山再起最重要
所以所有令我冇左生意既都要放棄
包括妳 但我愛妳架 等我 唔好同其他人交往
宜家水水撇除左100%港女格 淨係有錢有勢已經打動唔到佢(eg曹總bb)真係要靠心
都貪樣既
如果曹總係靚仔
一早唔駛諗啦
Sorry 我計漏左曹總bb既顏值
曹總既心加龔燁既樣 就ok啦
可以係阿龔生面前舒舒服服做番自己
我覺得已經係阿水愛上阿龔最大的理由
不過要點令阿水意識到呢樣野呢?

仲有
當每日重覆去做某件事變成種習慣
再無啦啦又冇得比你去做該件事
其實係一件好恐怖嘅事
阿水阿龔日日互撚互屌養成習慣嘅話...
假設如果阿龔係某一天突然好認真,唔串串貢對住阿水嘅話......
好多時候,都係講不經不覺姐...
龔燁都有心架
佢無做俾水水睇之嘛
其實水水好重視屋企人 阿工孝順仔已經加分
會唔會有劇情關係阿工幫左熊家 令水水對佢無限加分?
不過最重要都係阿工事業有成 等佢可以照顧到老豆 先有心去追水水
龔燁加曹總財力is the best
贏廠之路好遙遠,希望龔友轉軚叫呀工成家立室先會快啲
又唔係結婚 拍拖姐 都要等事業有成
咁阿龔性格係好既 對老人家都好孝順 尋日對廢老根幾好

如果我係水水 如果鐘意阿龔 但知佢死都唔表白。我會借曹總過橋 同阿龔講自己同曹總拍拖 激到阿龔唔表白唔得
熊若水係龔燁面前做返自己

果次佢話"啱feel咪得囉"好似暗示緊唔需要咩特別理由令佢愛上龔燁
“啱feel"已經係一個好general嘅理由

而加其實係龔燁未ready拍拖
阿水某程度上已經調整緊自己嘅心態
希望龔爸快啲話想飲新抱茶
工友係阿工心底地位始終最高 如果老豆開聲成件事輕鬆拆掂 好似樓上話阿工未ready拍拖 其實無非都因為老豆
呢pair係最靚仔靚女既一pair
唔浪漫真係唔得架 一定要勁浪漫咁起埋一齊
如編劇有𥄫下post
就認真諗諗我地啲idea
雖然大家都開玩笑話呢pair 玩多一千集先正式一齊啦
但真係唔想睇到為拖戲黎做而特突玩我上述所說的大家互撚呢個point 係度徘徊
我覺得呢啲都係sit com 弊端
唔好好控制個戲情推進點好易比人覺得拖戲
並唔係話一野飛得落佢地正式拍拖
只係希望佢地關係上可以有進展因而再close 啲
都係個句,開咗個咁靚嘅頭,唔想睇到衰收尾
龔友靠你啦
仲有請唯一知道龔燁喜歡媽呢空嘅珍妮小姐出來幫拖吧
曹總最吸引人嘅地方唔係佢嘅財力,而係曹總真係一個好溫柔嘅人
曹總唔同接龍合作唔係因為嬲水水嗰一拳,而係擔心水水咁憎佢再見到佢會難過,曹總真係又溫柔又體貼又尊重水水

我都好鐘意阿工溫柔嗰面,好似大屋嗰集係𨋢到問水水發生咩事,其實兩個人唔使下下撐到咁行,兩個人次次講嘢都去到咁盡,鬥氣都變鬧交
雖然超想佢地多啲主線多啲content可以loop完又loop
但如果大家感情無進展嘅話,過下場仲爽,好似282打麻將真係正到
麻雀王簡直係近其至愛!
都係嘅,再比我地編劇大人們brain storm下,睇住下過場先
麻雀王簡直係近至愛
sorry自膠係382
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞