[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(3)

1001 回覆
41 Like 7 Dislike
呀水人設一路隨感情線而變,初期博水時期就寫到佢係拜金港女,去突出博士默默等佢驀然回首
綠帽俠時期就寫佢草根唔配入龍家,有一集同綠帽食飯呀水話要check單睇到我眼都突,會唔會咁低能做啲咁嘅舉動呀。仲有一集就突然寫到佢係工作狂搞到綠帽無面子又係人設話變就變
嚟到龔水就寫呀水直率有義氣,肯幫人唔怕駛底,所以吸引到呀龔。
人設不斷改寫去就感情線,但未有仔細着筆呀水嘅2018愛情觀係點
依樣啱呀,
焗蟹焗到overcook喇
其實好想去佢ig留言講,
但又驚直接咗啲
阿龔阿水上次上睇劇團
阿龔有話佢忍唔到笑
睇緊劇既時候 阿龔見到阿水忍笑樣時講
時間係cafe 阿龔用佢洗頭水

係好多人都知 包括佢自己。冇人叫佢改既咩
出曬戲架 咁樣 同佢拍既對手同觀眾都比佢搞到唔投入架
所以Stanley其實好勁 忍到見住佢忍笑樣
如果呂慧儀同楊千嬅拍喜劇嘅話劇組係咪唔洗旨意收工
佢幾乎每一場戲都忍住笑講對白
點解可以咁
可能要佢好惡佢唔慣
唔識嬲人

都已經係起點㗎啦,有人講得好啱,呢集根本係兩個人互憎緊
呢兩集主線都冇之前果種曖昧感覺
好想編劇寫返多少少兩人似是而非既曖昧 加油
未至於,阿水喺龔燁房果part係有少少試探既成份,但兩個都唔敢同唔想去改變而家“打情罵俏”既關...

佢兩個喺大家心目中都有一定地位,歡喜冤家,床頭打交床尾和,瞓醒一覺就無事果D…

平時無事無幹就鬧下交玩下增進感情,但如果大家有危險,我相信另一位都會飛身出救亡既…

不過龔燁咁樣斬晒水水D桃花,水水嫁唔出佢就一定要負責架喇
而家維持呢個狀態係冇咩好睇
要由阿水知道阿龔鐘意自己 再描述阿水心情先會好睇
床頭打架床尾和
佢兩個都實力單身
一個自己經常作死
一個第六感太差
單身咁耐真係唔係無原因
又未去到嘅
都係個句
有條友用盡全力咁去激嬲你
只係激嬲你一個
其實係愛情的一種

希望編劇已經諗到點樣駁落去啦
好想知編劇諗到有進展既位未
宜家既處境 水水係無限自己呃自己 賤精唔會中意我既 阿工就死都要賺番間廠 完左老豆心願
前排都比觀眾用上帝視角睇到阿工寵妻 宜家淨係睇到小學雞兩隻還原基本步
可能真係要轉水水視角 比我地睇下阿水點諗 阿工先敢去馬 或者水水主動追阿工
完全對
睇阿龔視覺睇夠啦
要睇阿水視覺中和返至得
最好係比阿水知道阿龔心意 難處 跟住阿水主動出擊
我仲係好在意stanley微博講果句
428後
可能下次主線就有?

同埋繼續睇阿工視角 都係得觀眾睇到阿工既付出 永遠都係純甜0進展
比水水知阿工既心意 即使唔係水水追 比水水多啲主動出擊 推番啲進度都好
識叫要叫老龔
觀眾視角我都知道兩個人唔係憎對方,但呢集工水嘅行為同態度都好似對對方無感情咁,只係互相利用,劇情設計跟唔上角色感情

自問好鐘意工水所以我已經將自己嘅底線set到最低,但今集有兩個設定都超晒我底線

一係造謠阿水係曹太
如果好似KC打牌嗰集或者今集一開頭咁,刺激阿水真性情嚇走情敵,我會覺得阿工先係最了解同接受到阿水最真實一面嘅only one,係真愛
但造謠已經係破壞一個女仔嘅名聲,Rebecca要阿水食死貓阿水甘願捱義氣都有人覺得過份,今次直情係阿工自己擺阿水上枱

二係一推再推阿水俾曹總
上集阿水為咗阿工肯放低自己感情再接近曹總,但都好清楚表明自己同曹總只係朋友,但阿工為咗自己生意完全唔顧阿水感受塞阿水俾曹總,今次仲要當住阿水面

阿工事業為重無問題,唔係要佢犧牲自己事業保護阿水,但同樣地可唔可以唔好犧牲阿水去保存佢嘅事業

呢集當係處境劇一集嚟睇我覺得好睇好笑無問題,但當工水線一集嚟睇我覺得係敗筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞