[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(3)

1001 回覆
41 Like 7 Dislike
佢把聲真係好好丁
特別係佢講英文果陣,我即刻Jenny上身

我好鍾意回水果兩集個長度
係天台果幕個髮型同之後返咗威龍硬係有小小唔同嘅感覺
我都係因為龔水而追開心速遞,仲為咗咁開埋acc
處境劇真係一個發掘好演員嘅平台,唔係開心速遞,我應該唔會識咁多滄海遺珠
尤其係stanley,龔燁喺佢演繹下charming咗好多,可以做到386籃球賽嘅少年feel,又可以415一秒黑臉,280的士嗰幕我loop咗好耐,真係好好戲
真人又nice會花心機覆comment,把聲仲好好J,搞到我忍唔住搵返以前佢做過嘅劇集睇返一次
對比以前演技真係大有進步㗎,睇得出有花時間鑽研角色同對角色有自己一套睇法
宜家仲多咗份成熟男人味,加上長髮同靚聲,魅力爆燈
想同stanley講句加油,雖然宜家龔水線發展係有少少滯後(個人感覺),但係我相信你同啊蟹嘅演繹同編劇嘅能力一定可以帶嚟更精彩嘅劇情㗎
同埋多謝你帶畀觀眾一個咁有吸引力嘅角色同埋會耐心覆comment講解龔燁嘅心理
會以後繼續支持你㗎
但佢話同上集阿水出賣佢有關

難道之後再有伏線再講佢
我覺得我地都一樣要好似之前咁比中立意見架
唔係就變左Stanley live講既死忠fans架喇 係唔係都覺得佢好

佢係想睇客觀分析既
佢把聲真係好好丁

我同意啊,佢真人把聲好好聲
呢個就唔知
但聽Stanley尋晚講
應該雙下巴天使會再現
感動阿龔
哈爾濱!
係啊
yeah
Stanley 把聲真係好好J
哈爾濱?等咁耐
希望有一集真係可以連返上次暗黑龔燁啦,否則太可惜了

接觸龔燁既黑暗面同過去先係劇情推進一大步
唔通真係會有家明事件 然後水水救左佢
兩樣我都覺得好正
唔好意思
知道左Stanley 真係會上黎睇
激動左少少 想表達對佢既感覺
感謝樓上絲打提及,原來自己一直默默寫的讀後分析,家明真係有留意,一百萬個感動。
ps.同為創作人,太了解底嗰浸pre production 的努力既不為人知但又要持續耕耘。不過每次睇你的演繹,試着把你的dna或者訊息distill再distill巳經係我的娛樂之一。努力呀家明!!
我都覺,同埋講野時鼻音有啲重
不過問題唔大既,感情投入先最重要
娘娘與兵兵嗰種單方付出看似偉大其實又被動地渴望回報,說穿了就是自我感覺良好的故事有咩咁好睇
突然覺得
Stanley咁講
係咪編劇已經諗到龔水之後發展路向
會唔會係龔燁係哈爾濱又被困
然後香港誤傳佢又俾人食到好大件事
之後水水即刻飛奔上去救佢
好多人對初戀有憧憬(?)
唔係掛?咁老土 水水係呢種moment似係只會內心關心,但唔會有實質行動去對待呀龔
終有一天感動你式情意結啩。但愛情唔係計時數,係講時機。又或者當初mandy比人黑左幾集,寫到佢不擇手段,但我深信,一個人如果好想得到一樣嘢,係應該不擇手段,正如求生,係本能。mandy有樣好,就係從來對自己感情誠實,比當初呀水的假天真吸引我好多。(個人意見啦)
唔會,阿水係行動派。
阿龔之前瞓天橋底,佢都帶左阿龔返屋企瞓啦。
佢會去救家明都唔奇架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞