[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(3)

1001 回覆
41 Like 7 Dislike
個次純粹覺得欠左佢咋? 我承認有部份係佢既義氣
但而家我都唔知水係憎呀龔定點,快啲有水水視覺唔好等我地估估下就好了
睇呢兩集真係會覺得水水憎阿龔多啲 成日為左生意將佢推比佢唔鐘意既曹總..
希望快啲出現阿水視覺 編劇你睇到嗎?
阿水對阿龔應該係又愛又恨,愛恨交纏果隻

由一開始,“唔會,唔可以,冇可能”到接龍麻雀王既“你敢講我敢聽”,再到星期一果集“唔通你真係鍾意……” 好有進步架喇
我還是相信stanley微博那句
428後
既然尋日stanley咁講
即係編劇已經諗好龔水的發展方向
係咪準備去下一個checkpoint先

感覺之後呢pair 小學雞情侶會發展成為...
對方只可以我蝦得
其他人蝦我愛人我同你欖炒
呢pair將來一齊一定會好嘈
覺得欠左佢可以俾幾千蚊佢,搵個地方佢落腳,但未使去到帶佢返屋企住既

我都希望阿水快d表示多d野…好心急……
而加都唔係靜啦
將來應該會係好有趣嘅一對
不斷互撚
佢地一齊後的生活一定好有趣
以互撚表示愛意
會唔會係工友打比貓貓空 叫佢去救家明
貓貓空咁尊重老人家
唔會啦,比人鬧死都似,一次過得罪2條線啲粉絲
同埋而家博士咁情深,又求晒婚咁
龔友又幫阿仔追女仔

唔知係邊個拒絕佢既求助,還是係佢拒絕人既幫助呢
睇留言呢張係同博士一齊睇電視個張。。。
可能講私人野, 唔關事
阿水對阿龔感情應該有升溫嘅,不過428下半集唔知點解好似還原基本步咁姐
如果阿水喺阿龔一嘴以謝天下嘅時候表現一絲遲疑再打佢或者最後講“想錫我?下世啦”唔好講到咁盡,個感情應該會連戲啲
希望以後會有阿水視覺或者阿水回憶返呢段之類嘅劇情補救返啦
其實呂慧儀既感情戲同搞笑戲都好好
可以放多d呢兩樣
反而惡到死既戲就唔好啦 幫唔到劇本幫唔到演員
之前阿水知道max同jenny要結婚 試婚紗同落雨果集真係睇到心up
感情戲好好睇 佢係可以 冇需要阿水扮惡女
其實以劇情走向,一向裝作堅強的工業(不想讓人同情可憐,或者怕根本無人會同情。經常騙人騙自己真的很堅強,但只要發生一件小事,就可以將他擊倒。這樣的偽裝其實很累,身邊的人見着,也只能無能為力地配合他演這場好戲也很折磨),無論工業有多堅強,他需要的是一個可以懂得他內在軟弱的人,希望以後的媽尼空可以完滿這樣的setting吧

少少off 難道wifi 真係轉去市場部?

terry 簡直係威龍入面嗰隻無腳嘅雀仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞