[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(3)

1001 回覆
41 Like 7 Dislike
再睇番今集
最後個BG music....
好似想話你知
Love is coming

其實阿水有load翻Anita所講過嘅野
已經叫做有啲進步

跟據翻定律(?),有機會下週再有龔水睇
可能就如stanley 係微博講,428後真係有甜野睇?
office果場嘅鬥氣我幾鍾意
阿水又龔夫人上身咁轉過黎,好有霸氣

水:唔通你真係鍾意……
龔:鍾意…?(心虛)
水:(諗緊點兜)玩我囉
龔:(鬆口氣)嘻,我點會咁無聊啫

佢鬆口氣個樣同之前279係lift聽到阿水未知Jenny要陰佢而鬆口氣個樣有啲似

btw,人地阿Kim話哂都營運經理,
總監你高級啫
叫人蛋撻Kim叫到佢好似賣蛋撻咁
今集好睇既,一路好多互動好正,不過最後麻麻地,兩個變返好憎對方咁
其實我咁講唔知會唔會語氣太重。但,工業的世界從來唔係只有呀水。佢仲有個呀爸,仲有個不堪回首的過去。事業(自我肯定),對佢黎講比任何人都意義重大。
打鼓
一開始去尋寶圖搵阿水時
尋寶圖各個人一輪咀講那個Kim點送野食比阿水
阿龔個樣
每講阿kim點追阿水
阿龔就愈來愈激氣
我同意
所以我真係愈來愈覺得
龔生真係要攞翻阿爸間廠翻黎先叫做事業有成
我還在消化中
我又未覺得去到好憎對方咁
仲係歡喜冤家路線
唱歌好正,國語好蘇
啱呀!
依點係個角色吸引人嘅地方
妖搵佢唱主題曲啦
現家呢首強姦緊我隻耳
今集其實我覺得幾好
雖然無咩實質進展,但派糖派得恰到好處
兩個人火花多過年初二放煙花
而且睇到工水黨心癢難耐,好識玩
同埋阿工「愛情!事業!我兩樣都要!」我明
但我覺得再係咁落去,可唔可以寫到佢多番啲掙扎
例如推阿水比曹總或其他花式自殺嘅時候,可以講多啲其實佢都係逼不得已嘅兩難心情
而唔係好似近幾次咁,表現得有啲不顧阿水感受
好難叫人有安全感
屌電話就黎冇電先黎live 又要睇重播
今集如果佢可以望下枱頭隻雙下巴天使一眼,已經爭好遠了
可能因為今集的編劇係男人
雖然冇進展但好甜
佢地真係咀到,掂在一下
我repeat左好多次確認
怪不得睇落去好似比之前唔太連戲
印象中何世傑都有寫某啲工水,包括279
係囉,你搵啲演員一人唱一句都好過宜家
今集蕭國華呀。但其實佢上集寫小三測試,呀工玩碎紙機幫呀水,係寫得over左(太過討好-簡直係另一個潮生)。今集就玩得over左,狠左啲。但兩者相較下,我情願今集,係自私左啲,但無咁偏離人設
阿龔事業係最緊要,佢講過要事業有成先追女仔
所以佢唔比人追到水水自己又唔追水水
好大男人呀 好正
係囉!
擺晒佢地兩個中間囉
好似無視咗雙下巴天使咁
我意思係,男女編劇未必一定有關係,都係睇自己風格同支筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞