[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(3)

1001 回覆
41 Like 7 Dislike
仲有8月既籃球賽 有啲進展又勁甜
我都唔明點解事業愛情唔可以共存
同阿水一齊唔通佢會阻你去賺返間廠,家庭可能係負擔但拍拖又唔係要你即刻成家立室,兩個人一齊為事業打拼唔好咩
係囉
妖現家反而關係大倒退咁
不過 睇完stanley個解釋
都可以理解嘅
故此龔友快啲出手吧
可能七把叉之後出咗名言,
用盡千辛萬苦全力激嬲你
其實係愛情的一種
Totally agger
阿工咁執著呢個位呢 有時都幾攰
佢追水水既同時唔會影響事業 除左係同曹總既生意來往 現實少少去睇 阿水都唔細 如果阿工一兩年都仲未去到自己心目既事業有成位 咁要拖拖拉拉玩幾多年?
不過sitcom有自己一套
係啦
拍拖仲會更有動力上進啦
而家要費精神搞d k君仲煩啦

如果Stanley可以解釋呢一點就更好
因為我解唔通
我都唔明
佢以前出陰招害人都係得阿水一個唔受會報仇啫
其他人都唔知係俾佢害
所以佢都應該冇乜仇口,唔會係驚有人用阿水黎威脅佢(Jenny除外)

而且阿水係個好女仔,對龔爸又好好
再加上 同阿水一齊都唔會有家庭負擔啦,
阿水都係公司高層…

唯一解釋應該都係佢自尊心太強想靠自己
阿叔之前都講過女班長嘅故事
學stanley話齋 幫老豆賺番間廠係阿工背負左廿年既宏願 即使幾中意水水 都要自己完左呢個夢先
拍拖可以一同進行架
如果話阿水拍拖時想結婚生仔就話退姐
咁都合理d
拍下拖姐 咩年代
我覺得另一個原因係阿水拒絕過佢,
所以佢先唔敢行動啫,
如果阿水有啲表示嘅話應該冇問題啦
工水依家真心連朋友都唔算,咁嘅階段要佢哋即刻一齊其實無可能,但至少唔係見親面第一句都踩咗對方先
籃球嗰集阿工落去搵阿水,兩個人嘅對話鬥氣得嚟又sweet,但呢兩集兩個人講嘢好似愈嚟愈mean咁

真係搵返一次咁大把阿水係知道阿工幫佢,仲要係出自真心無關利益,唔好再誤會落去啦
又唔係要阿水感動到即刻以身相許,朋友有難都唔會唔幫啦,係時候改善下兩個人嘅關係啦
其實我都睇唔透
之前小學雞嗌下交 阿工有時偷偷地幫水水 好甜
上次industry阿工內心戲 諗住會有芥蒂 由呢個方向發展 大家拆掂佢 就一齊
點知琴日果集真係睇到黑人問號
不進則退 仲有啲位對阿工扣左分
真係唔知宜家玩緊咩
尋日係覺得
阿水好憎阿龔 要拖佢落水
阿龔係生意最緊要 曹太就曹太啦 唔追阿水都冇所謂
要寫多d阿水視覺 而家既阿水既感覺好單調 表情好單一 唔係好知佢想點
宜家用阿工視角 阿工為水水做既野得觀眾睇到 水水感情上好難對阿工會有level up
加埋水水不斷否認自己諗法 我地都唔知佢唔接受啊 定慶幸阿工可能對自己有意思
真明騙子 都話岩feel就得 之後又一秒band自己
阿工話阿水係曹太真係過晒火位,如果話阿工唔知Kim會爆出去真係唔知當阿工定觀眾係三歲細路,職場八掛呢啲收得埋㗎咩

利用阿水做橋樑接近曹總已經係我底線,我明有關係無理由唔利用,但捏造阿水係曹太已經係散播謠言、中傷,後面阿水俾人唱係奸妃真係好慘
呷醋又好,事業為重又好,阿工可唔可以珍惜下水水

真係要再搵大小姐出馬教訓下龔燁,點可以由得自己女人俾人周圍唱,仲要自己唱埋一份
岩岩又loop左次
上水水屋企真係好正
佢地之間一定要經歷一件超大單既事先可以睇到對方原來係彼此心中其實佔左好大位置

真心希望各位編劇大人寫好呢條線,唔好比佢地咁兒戲地一齊
要攞番單生意可以澄清佢唔係呀水男友咪得,咁樣推番呀水去曹總度真係好唔顧呀水感受
不過呢 如果連戲
全知道師傅講過真命天子今年會出現
再錯過就冇架啦
咁可能會年尾前搞掂 拍拖
不過講真
我覺得就算龔水一齊後
佢哋兩個都仲要踩下地方先
唔互撚唔舒服
㩒錯負皮
同意 呢個位真係扣分
係我既角度黎睇 點解成日要推水水出去穩固自己同曹總既合作 話就話阿工重視事業 但明知水水唔中意都照做 仲唔止一次 話就話可以有生意又可以斷左水水其他桃花 但感覺係擺我上枱利用我
拍左拖先互撚正好多
好過而家 互憎緊呀佢兩個陰公豬

同意上面有人寫阿龔唔珍惜水水
真係唔抵幫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞