罪大滔天 Sony 用家討論區 之 重聚於LIHKG

1001 回覆
27 Like 0 Dislike
x compact抵唔抵玩?

唔抵

胃訊32xx wo

唔係flagship, spec 基本上同Xperia X 一樣
但貴過Xperia X

Sony 更新係跟CPU, S820 (XZ, X performance)最快更新
S650(XC, X) 第二, S810 (Z5)第三
暏係X Compact 既待遇只係上代旗艦

冇防水

其實都係更新唔係第一個出, 更新週期同旗艦一樣, 話就話Compact降左一級, 但售價都反映左出黎

同埋過去$3K-3K5呢個位係辣殺MTK ODM機做, 今天變左X系親生仔(MTK ODM更新週期就得一個大version Android)

即係可以話X COMPACT降左級, 但3K-3K5就升左級

簡單D講即係唔洗諗身份地位問題, 淨係諗個價錢對唔對住部機畀到你既野

唔抵

胃訊32xx wo

抵唔抵都好,無售後等如賭錢

點解咁講 比老豆用

條友自己八字同Sony Mobile唔夾柒姐
大把人部機冇機會上維修部

原來買機要夾八字,咁Sony整個維修部托柒?
執撚左佢把啦
講得出咁嘅野嘅on鳩仔快啲死返入去老母個子宮入面啊!唔好比人知你出過世!

唔抵

胃訊32xx wo

抵唔抵都好,無售後等如賭錢

點解咁講 比老豆用

條友自己八字同Sony Mobile唔夾柒姐
大把人部機冇機會上維修部

唔記得同你講,香港直頭無Sony mobile啊!傻仔!有乜撚八字可以夾啊?

香港得TSO咋!TSO扮Sony,你比人當狗咁撚咋!
Xperia Home Beta adds option to change grid size
http://www.xperiablog.net/2016/12/13/xperia-home-beta-adds-option-to-change-grid-size-10-2-a-2-10/

快啲出
由LG轉返黎,4x5真係好醜樣睇唔怪
照咁睇 x compact都唔算太差姐
前z2用家 依家用緊iphone7
想問下知唔個xz d電㩒唔㩒用
同z2係咪咁上下?
想買返部sony做後備機
Xperia Home Beta adds option to change grid size
http://www.xperiablog.net/2016/12/13/xperia-home-beta-adds-option-to-change-grid-size-10-2-a-2-10/

快啲出
由LG轉返黎,4x5真係好醜樣睇唔怪

入面有教點樣加入beta group 同download link
x compact抵唔抵玩?

唔抵

胃訊32xx wo

唔係flagship, spec 基本上同Xperia X 一樣
但貴過Xperia X

Sony 更新係跟CPU, S820 (XZ, X performance)最快更新
S650(XC, X) 第二, S810 (Z5)第三
暏係X Compact 既待遇只係上代旗艦

冇防水

其實都係更新唔係第一個出, 更新週期同旗艦一樣, 話就話Compact降左一級, 但售價都反映左出黎

同埋過去$3K-3K5呢個位係辣殺MTK ODM機做, 今天變左X系親生仔(MTK ODM更新週期就得一個大version Android)

即係可以話X COMPACT降左級, 但3K-3K5就升左級

唔係MTK 都唔一定有update,
m4 aqua 用s615同mtk 既m5 c5 一樣6.0 止步
x compact / x 用s65x, 睇定d 好....

話時話,x 個定位似M5 後繼多過Z5後繼..
有無人升咗XZ 7.0重新開機會reset時間
用緊z5
最近跌花咗個鏡頭
部z1 愈來愈慢
部z1 愈來愈慢

迷基
啱啱由htc轉會xz
我發覺htc個輸入法好用太多…
有冇人推介啲同htc sense input類似好用既輸入法
有速成同中文手寫同中文常用字放前
XP用家
x係唔係唔會再減架啦
如果大鋪可以去到2字頭就好

去有保細行買囉
有冇睇YouTube個jerry 測試 xz一屈就斷膠邊
有冇睇YouTube個jerry 測試 xz一屈就斷膠邊

屈返直又是一條好漢
有冇人知道 usb連線模式有冇得改預設?
每次駁電腦都要撳一次好煩
有冇人知道 usb連線模式有冇得改預設?
每次駁電腦都要撳一次好煩

**唔建議改, 因為呢個有保護作用
以免一插落公用電腦叉電, 電腦就可以直接抄走你既資料

改預設:
去設定 - 關於手機 - [鳩督]版本號碼 打開開發人員選項
設定 - 開發人員選項 - 選取 USB 設定 - MTP
唔該哂
xz好難搵到機殼
xz好難搵到機殼

無乜款簡用住透明膠殼當慳返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞