罪大滔天 Sony 用家討論區 之 重聚於LIHKG

1001 回覆
27 Like 0 Dislike
有冇XP用家更新咗?

更新咗 伏已中

例如冇咗音效技術,相機界面未算暢順,唯用電方面有進步

除非好需要多工或相機手動模式,否則建議等下一版
剛收到android 7.0 ota
update中

幾時到X

舊Z系已陣亡

「舊」

冇計, google 唔準S810 之前既機升上android 7
唔係寫唔到, 而係google 唔準大廠發怖

(其實瑞典班人差唔多寫好Z3 既7.0)

唔係S800同801咩
S810都唔準上?

S810 之前, 唔包S810
準確地講係S801或之前, GPU 係 Adreno 330 或更舊既機

唔係話高通唔再寫driver比810之前果d CPU搞到過唔到Google個Compatibility Check先至冇得升咩?

唔係S800同801咩
S810都唔準上?

S810 之前, 唔包S810
準確地講係S801或之前, GPU 係 Adreno 330 或更舊既機

唔係話高通唔再寫driver比810之前果d CPU搞到過唔到Google個Compatibility Check先至冇得升咩?

關gpu
咩要求3.1 or above
但s800/801 都係3.0
更新咗 伏已中

Sony 近年都係第一轉大更新唔會搞晒啲apps / 功能, 第未轉先補番晒
更新咗 伏已中

冇左咩音效技術?
有冇XP用家更新咗?

巴打電量有冇好咗?
更新咗 伏已中

冇左咩音效技術?

設定>音效>配件設定>自動最佳化(失效!)
更新咗 伏已中

冇左咩音效技術?

呢個?無事呀。

利申:升咗7.0
更新咗 伏已中

冇左咩音效技術?

呢個?無事呀。

但開咗同冇開 個音效係冇分別

以前6.0音效有變好
更新咗 伏已中

冇左咩音效技術?

呢個?無事呀。

以前6.0音效有變好

用靚少少既耳機已經唔建議開,味精味濃
更新咗 伏已中

冇左咩音效技術?

[img]https://holland.pk/25wja8cm[img]

呢個?無事呀。

以前6.0音效有變好

用靚少少既耳機已經唔建議開,味精味濃

Xperia 音質算鳩數啦
Z5 既死人底噪
好鐘意Z3後出現既綠色,得Sony先有,但近排手頭真係好緊

遲下應該出番部綠色XP
x compact抵唔抵玩?

唔抵

唔抵

胃訊32xx wo

唔抵

胃訊32xx wo

抵唔抵都好,無售後等如賭錢

唔抵

胃訊32xx wo

點解咁講 比老豆用

唔抵

胃訊32xx wo

點解咁講 比老豆用

https://lihkg.com/thread/37070/page/1?ref=android

唔抵

胃訊32xx wo

唔係flagship, spec 基本上同Xperia X 一樣
但貴過Xperia X

Sony 更新係跟CPU, S820 (XZ, X performance)最快更新
S650(XC, X) 第二, S810 (Z5)第三
暏係X Compact 既待遇只係上代旗艦

冇防水

唔抵

胃訊32xx wo

唔係flagship, spec 基本上同Xperia X 一樣
但貴過Xperia X

Sony 更新係跟CPU, S820 (XZ, X performance)最快更新

冇防水

姐係寧願要X? 但係五軸防震呢?

唔抵

胃訊32xx wo

但貴過Xperia X

冇防水

姐係寧願要X? 但係五軸防震呢?

五軸防震剩係拍片有用
反正都唔好得去邊, google 揾圖比較下

唔抵

胃訊32xx wo

但貴過Xperia X

冇防水

其實都係更新唔係第一個出, 更新週期同旗艦一樣, 話就話Compact降左一級, 但售價都反映左出黎

同埋過去$3K-3K5呢個位係辣殺MTK ODM機做, 今天變左X系親生仔(MTK ODM更新週期就得一個大version Android)

即係可以話X COMPACT降左級, 但3K-3K5就升左級

唔抵

胃訊32xx wo

點解咁講 比老豆用

條友自己八字同Sony Mobile唔夾柒姐
大把人部機冇機會上維修部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞