《香港傭兵》(8)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
『呃...我估...你...廿六七?』我嘅注意力完全被雨姐對豐乳吸引住...

著住制服都咁大...

如果乜都唔著嘅話...

「呵呵~」雨姐忍唔住內心嘅興奮咁笑咗出嚟~「我今年三十六㗎喇~」

『吓?三十六?真係完全睇唔出!你真係Keep得好好吖!』其實我話廿六七已經係講大咗!點睇雨姐都唔似過廿五!

用心睇清楚雨姐啲肌膚...白到呢...細緻到呢...幼嫩到呢...
「你把口真係吖~氹到姐姐我鬼咁開心~不過呢...我對小朋友冇興趣㗎~你就唔好想太多喇~」雨姐搖吓搖吓隻食指...向我說不...

『唔係唔係!我唔係咁嘅意思!我我我我我...我冇乜意思㗎!』我唔係口花花氹姐姐呀!

不過計返轉頭...我係大過雨姐㗎喎...

我係嚟自廿年前...計返而家我都成四十歲啦...

「呵呵~講吓笑咋~不過...我就當你讚我㗎喇~」雨姐向我打咗個眼色~

『哈哈...哈哈...』一向毒開嘅我淨係識得摸住頭傻笑...
「咁今日就辛苦你喇~」雨姐向我鞠一鞠躬。

『唔...唔辛苦...』我都向雨姐鞠一鞠躬,『係呢...我要做啲咩呢?』

「唔...」雨姐用食指掂吓掂吓自己個嘴唇,「我要準備吓今日嘅蛋糕同鹹點...咁你幫我打掃吓舖面先好冇?」

『哦!好好好!冇問題!』打掃姐~唔難嘅~

「咁好啦~抹檯布喺度~」雨姐交塊毛巾俾我,「水桶同地拖喺出面㗎喇~慢慢喇~」

『哦!好好!放心交俾我!』好!我要做好呢份工!
我喺舖面好用心咁抹吓檯~抹吓凳~

雨姐就喺櫃檯入面整吓蛋糕~整吓鹹點~

喺咖啡店裡面工作都好似唔錯~

總好過返嗰份...設計工...

自I大畢業後,去左間所謂中小企嘅創作公司度做...

我個Post話就話係Designer,實則?哈哈哈...
我公司話就話係搞創作,實則又做平面廣告,又做出版刊物,賀卡都做埋...

係唔係好大規模呢?

但我公司除咗個肥頭耷耳光頭老闆之外,就只得我一個員工...

咁即係得我一個人做啦~

你話係唔係做死我呢~

平日我都返足五日半工!(其實星期六都係要做到六點半先有得走...)

難得肥豬腦細話我OT咗咁多個月,俾我放返一日星期六,諗住可以同阿月二人世界吓~點知...

點知唔知點解咁唔好彩俾我嚟咗未來...
一個動蕩不安嘅未來...

仲要唔知點解俾個𡃁妹話我係乜嘢SPIRIT乜嘢傭兵乜嘢行者...

連續幾日要做一啲從來未做過...亦都冇諗過會遇到嘅事...

真係痴線...

難得今日終於可以...正常返啲...過返啲比較平常嘅...生活...

我就繼續一邊努力,一邊享受片刻嘅安寧。
扮演一個咖啡店店員,好平常咁抹吓檯~抹吓凳~拖吓地~

時間都好似過得好快咁,一轉眼就打掃咗個幾鐘。

我都真係好似好耐都冇試過...“工作”得咁輕鬆....咁開心...

就喺呢個時候...

“叮 叮”兩聲...有人打開木門...

『歡迎光...臨...』當我望向木門致送歡迎詞之時...我望到...我望到一個長長白髮斜陰嘅少女...行咗入嚟...

係之前坐喺窗邊嗰個...白髮少女...

今晚出完

三句預告

[Day 05-一天當下] PART 05

著上黑色大褸嘅白髮少女粒聲唔出咁行去櫃檯...放低啲錢之後,又粒聲唔出咁行去窗邊位坐低。

雨姐收好櫃檯上嘅錢之後,就行去咖啡機沖咖啡。
雨姐狼虎之年
Btw時間線係港男ff之前?
廢腸又copy and paste
if route
已經將[Day 05-一天當下] PART 04 Upload上Facebook同紙言
明明就係想食弟弟
前前後後
又俾你發現在添
你哋估到嘅
但又好似講唔通,如果冇同阿月分手就唔會因為冇心機考會考而去讀ive
廢腸又copy and paste
又俾你發現

Day 5 Part 04 "最後都可以同到阿月一齊"
眼利
咁應該係港男另一個時間線嘅故事
跟住仲有堂啊戇鳩
咁就要再深入分析喇
謝校對
果然係高才鳩
我就估到你會留意到
我係唔會劇透㗎
咁不如一齊遲到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞