《香港傭兵》(8)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
今日有文
做緊最後校對

上回講到飛揚入到糖果舖...發現有幾個小朋友夾緊糖!
好幾個天真無邪嘅小朋友,帶住歡笑夾糖。
東叔話想買嘢就等埋班小朋友夾完糖先~
飛揚想喺東叔口中打聽有關西貢獻命捉小朋友嘅事。
但東叔好醒,冇爆出嚟。仲話想知就俾錢買。
一班小朋友夾咗一包二包糖~包包都好大包~但都係收一蚊~
啲糖咁平嘅?東叔話啲小朋友開心就好~
東叔咁有愛心㗎咩?
送走班小朋友後,東叔就帶飛揚入密室。
飛揚好似有選擇困難症咁~
東叔提提飛揚,精神液嘅保鮮期好短。
飛揚揀好俾錢,仲要東叔計平啲~
真係學晒綽姿啲衰嘢~
呢個時候,Owner打嚟問飛揚得唔得閒做PT。
飛揚見綽姿交低嘅嘢都做完,就幫幫手啦。
東叔想八卦,但飛揚就話要俾錢買㗎~
「車~睇你啲情報都唔慌會值錢啦~」
車~唔值錢咪唔好知囉~
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 05-一天當下] PART 04

「唔送喇~」

“叮叮”行出糖果店...

都係拎返啲衫返屋企先!

無論係抵住冷風喺街上行,定抑或搭輕鐵,一路上我都攬實籃衫!

除咗話因為有綽姿啲衫之外,仲有精神液喺裡面!

成40 Sil㗎大佬!唔小心啲點掂?!

不過又好彩無驚無險咁返到嚟屋企~
將啲精神液放入隱蔽嘅櫃裡面之後,我望住籃衫...

『唔...幫唔幫綽姿褶埋好呢...』唔褶嘅話...又會好巢...

好啦好啦!順手褶埋啦!

我將自己嘅衣物褶好收好後,就幫綽姿掛返起套校服...

再跟住就係啲出街衫...屋企衫...

最後就係...內衣褲...
我拎起件吊帶背心...手都震埋咁...

『唔好諗衰嘢...唔好諗衰嘢...褶衫好正經嘅...』我好好咁控制住自己...

控制住自己要褶得好啲...唔好整巢...

到啲Bra嘅時候,我掙扎咗好耐先敢拎起!

話時話,綽姿啲Bra都真係...幾細件...

原來有啲咁細嘅Size?

雖然話阿月都唔係大...

唔好諗唔好諗!小心啲咁繼續摺!
幾經辛苦先褶好晒啲內衣...然後到內褲!

內褲先係最大挑戰!

一拎起條白色Lace內褲...總係覺得自己好似變態佬!

尤其係好似綽姿呢種細細粒粒嘅未成年少女...所有內衣褲都係童裝咁...

『嗚呀!!!』好撚變態呀!!!

唔好諗喇...唔好再亂諗嘢喇!小心啲摺埋佢啦!!!
一邊內心掙扎一邊摺,好唔容易先將綽姿嘅所有衣物都摺好!

『好喇好喇!就咁放喺床上,等綽姿返嚟自己收返好啦!』

搞咗咁耐,都真係要快啲出門!

『呀!仲有張通行證!』差啲唔記得要還返俾Owner!

拎埋張通行證後,就急急腳咁趕住出門口!

跑住過去Today Coffee!都仲喺度諗緊頭先應唔應該幫綽姿摺衫!
綽姿會唔會唔高興呢?

會唔會唔想我掂佢啲衫呢?

會唔會鬧我多手...甚至斬我對手落嚟呢?!

我認我係一個婆麻嘅人...但除咗阿月之外,我真係未同過其他女仔單獨生活...

仲要係個咁細嘅學生妹...

嗚呀!唔好諗咁多喇!諗壞腦呀!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞