《香港傭兵》(8)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
好唔專心咁跑,但又好快就跑到嚟Today Coffee。

“叮 叮”拉開木門行入咖啡店,我就見到...雨姐喺塊掛喺牆上嘅黑板寫緊字。

「嚟咗喇?」著上一身整齊嘅侍應服裝,紮辮嘅雨姐帶住親切嘅微笑同我打招呼。

『係吖係吖...Sor吖...頭先有少少嘢做...所以遲咗...』每次一見到雨姐...我總係有啲怕羞...

「唔緊要~反正都仲未有客人~」雨姐放低支粉筆,用塊毛巾抹抹雙手。

『呃...係呢...Owner同輝哥呢?』我望望間咖啡店,將注意力分散喺四周。

尷尬病唔好發作...尷尬病唔好發作...
「Owner出咗市區~輝哥又扮手痛喺屋企休息!」雨姐一提起輝哥就嬲爆爆咁!

『Owner出咗市區?出市區唔使用通行證咩?』我拎返張通行證出嚟。

差啲又唔記得要還返張證俾人。

「唔係要通行證~」雨姐接過我手上張通行證,「係要批文~以前屯門常開嘅時候,要出市區嘅話係要批文嘅~但而家西貢獻命就冇呢樣嘢~要出去嘅話,就只可以靠喺青山公路一帶行駛嘅紅Van~不過真係好唔方便囉~」

『自己揸車出去唔得㗎咩?』我又好奇喇...

「唔得㗎~」雨姐行入櫃檯。

咁就奇怪喇...明明尋晚我哋都仲可以揸車出到去深井...

唔通...深井係最後可以去到嘅哋方?
「嗯?做咩咁問?你想出去咩?」雨姐就喺櫃檯入面邊摷邊問。

『哦...冇~問吓姐~』都好吖,起碼又俾我知道一啲我唔知嘅事...(果然!返呢份工真係可以俾我收集到唔少情報!)

話唔定...遲吓真係要出去...

「哦~其實冇乜事都真係唔好出去喇...」雨姐拎住...套制服,「你今日就著住佢啦~放心~洗乾淨㗎喇~」

『哦哦...』我接過雨姐手上套制服...

「你可以上去員工休息室換衫~裡面仲有一個Locker冇人用~你可以將你嘅隨身物放喺裡面先~」雨姐指住條樓梯。

『哦哦...』原來...仲有上層㗎?
我就拎住套制服,行上樓梯...

「右邊第一間就係㗎喇~」

上到嚟上層,總共有五間房。

全部都閂晒門。

雨姐話右邊第一間嘅話,我就唔理咁多喇~

入到嚟員工休息室,係一間...房仔...

裡面有張梳化...有張茶几...仲有五個Locker。
雨姐話仲有一個Locker冇人用,係邊個呢?

我行去嘗試打開其中一個...

『Lock咗...』

再嘗試打開另一個...

『又係Lock咗...』

又再嘗試打開另一個...

『都係Lock咗...』

仲有兩個...二分一機會...
『屌!又係Lock咗...』

唔使問啦!又係揀到最後一個先中啦!

我真係唔明...點解次次都係咁!

十揀一又好~五揀一又好~就算係二揀一都好,我都總係要揀到最後一個先中!

係唔係真係咁黑仔呀?

係唔係次次都要咁黑仔呀?!

不過...唔緊要啦~

最重要都係...最後都可以同到阿月一齊。

只要同到阿月一齊,其他嘢都唔再重要。
好~換衫先~

係呢...會唔會有...攝錄機呢?

你知㗎啦,呢啲情節都係唔知喺邊收埋咗隻Cam錄低員工換衫㗎嘛!

不過我又唔係女~冇蝕嘅~

我就將身上所有隨身物都放晒入Locker~(其實都係得電話、鎖匙同銀包姐~)

再除晒所有衣物Dom埋入Locker~(除咗底褲~)

換上制服,戴埋圍裙...

『點解好似...咁闊咁㗎呢?』

今晚出完

三句預告

望望身上嘅制服...

不論係套上身衫,定抑或條西褲...

都係鬆蕩蕩...好似大咗幾個碼咁...
偷拍雨姐換衫
偷拍飛揚換衫
乜鳩婆麻 婆媽吓話 校對完都錯 點做嘢㗎
謝校對
唔校對仲錯得多
飛揚
終有一日會喺故仔入面見到飛揚廢腸出現
真心正就有
偷底褲慣犯
幫人洗衫姐
綽姿:屌你老味死變態佬咪撚掂我啲bra同底褲啦 唉 痴立立咁肯定拎過嚟打飛機仲要射埋啦 又要拎去死
應該係唔出聲 直接“嗡!”一刀兩斷
之後燒黎食?
煲湯派街坊
「死變態。」

"嗡~~~"
『嗚呀~~~我條真心正呀~~~』
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞