28k 分手 定 18k 穩定?

779 回覆
3185 Like 70 Dislike
求公司名 想做
一定係28k
呢刻放棄左出去發展既機會
當你睇到代替你去左既人
發展得比你好你就會後悔
一後悔就會怨自己再怨埋條女
同埋新加坡好近姐
你又咁多機會返黎
去兩年都唔等得?
個女仔會不會太自私呀?
真係愛你既人唔會難你唔比你走
見有好機會一定會支持你
愛一個人所有出發點都會係為對方好
除非佢唔愛你或者係唔夠愛你
分唔分手都一定係28K
香港呢啲落後地區無乜機會發圍
成班癡撚線 一個女人青春同所有野都比曬你
可能只係想同你快啲結婚有個家庭
你揀唔要佢你對唔對得住佢 你過唔過意得去
同我當年情況有啲似

不過我係過澳門做,每月多20K allowance

女友話驚我搞搞震,搵得多使得多,話一去就分手

不過最後都過左去做,去之前訂左婚,做多一年走得
分手啦
呢個係一個好好嘅機會嚟,唔須要考慮,一定去。

依家又唔係叫你去殺人放火,一去不返,樓上有啲巴打已經講出咗重點,如果你條女係思想成熟真係為大家將來生活好啲著想,跟本就唔應該用分手要脅你留低。

想當年我都有同樣經歷,條女又係話如果我離開香港就呢樣嗰樣,最後反而係我提出分手,到依家咪又係繼續一齊咗N年。

呢個世界好現實,你事業有成搵到錢,到時做你條女嘅生活質素都好啲啦。
28k 分手
條女太自私
完全冇遠見
你條女幾歲呀咁幼稚既
完全唔睇未來
事業對一個人係幾重要
何況係男人

梗係去馬要28k啦
自己補多少少錢
直情個個月番香港一次
每隔一兩個月又出錢比條女飛過黎一次
當比佢黎旅行

先唔計前景 包食包住
一個月輕鬆儲到兩皮
做兩年起碼儲到50-60 萬
你條女如果係香港生生性性
兩個分分鐘夠錢比首期結婚

如果以上既offer 都唔得既話
飛左佢啦 唔係真係愛你
佢只係當你短期既伴侶
18k穩定?一個月18k港幣何來穩定?一個月18k美金就真係穩定

醒少少啦,以前真係有情飲水飽,大個左就另一回事

我可以擔保,如果你搵18k美金一個月,唔穩定條女都幫你想辦法變到穩定
去SG, 溝玻妹/馬拉妹好過啦
你有錢條女自然留低
Btw坡妹
fresh grad仲要做得幾個月揾你做開荒牛?
肯撚定係分手 你公司比你個offer已經好好 講真啦 你平時返一至五又咪係星期六日先見到
你公司一定有宿比你啦 條女星期五飛去搵你都係一千蚊 食又唔洗佢出 住又唔撚洗錢 輪流咁撚樣咪得
28k 識多個坡妹
28k
坡妹點都好過港女
每兩個月有得返黎 咁都要分手 條女係咪戇鳩
點解唔搵一份28k但穩定既工?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞