28k 分手 定 18k 穩定?

779 回覆
3185 Like 70 Dislike
咁講又好似幾理想
不過樓主到時可能已經慣左 見高人工唔捨得走

btw 樓主條仆街開完post就冇覆過 得咁少背景 又好難講到咁遠
15個月糧,2年,20000X30=60萬港紙
有冇諗過你揀左18K之後 冇耐就比佢飛左你
呢D女人要唔要都罷
28 for aure
兩年啫
剩係去SG已經要
18k sin都去啊 唔使諗
28k其實都好少
同一份工黎 係公司調職
樓主唔係諗住搵多d 先搵過份工
做乜無啦啦講 "有冇其他好路數 魚唔過塘唔肥" 你係咪搞錯左d野
處女比左你未? 未既話用黎交換決定 然後再分手
搵得果18k最後都係分
咁撚短視既你條女
其實樓主個名都答左大家
agger
咩原因分手先 頂唔順long d?
兩個月返一次香港都捱唔到,點樣結婚呀?
樓豬唔係覺得留係度就相安無事呀嘛

咁樣就嗌分手,咁無論最後結果係點,都會分手

28k啦果斷
一定28K
所有條件都優秀過18K成倍
有得去外國見識下擴闊眼界
香港遲下有咩事都可以走佬
28K仲有好大空間發展, 不理係呢間公司定再轉

18K打份牛工, 依家穩定
過多一年你就唔穩定啦
就算香港無事
你過多幾年無28K你都後悔唔搵多啲錢

係所有野 vs 你女友

你就問下自己你女友係咪咁緊要啦?
你問得呢條問題我就覺得其實都唔係咁緊要
係好緊要既你諗都唔洗諗啦
為一個隨時幾年後分手以後唔見既女人
定為一世跟身既價值?

已經唔講啲咩你有錢大把女果啲物化既野
28k啦樓主
如果係我男朋友 都一定會叫佢過去
我諗佢話去新加坡會分手
係因為你一開始想去新加坡時根本冇諗過佢點算?
直至佢話分手你先覺得有個問題存在?
我feel到係咁
你諗下你有冇
其實你問得已經揀左啦
好多男人努力工作個原因多多少少都係因為想俾到好既生活老婆同屋企
如果你會考慮因為即時月入多10k而分手
算吧啦
你根本冇當佢係對的人
去兩年姐 每兩個月仲有4日探親假
加埋AL 一個月咪見少幾日
結婚對象同即刻結得婚係兩回事 仲有,話要分手係條女

我就結咗婚仔都生埋 前途唔係個人利益,真係想成家嘅話任何一方嘅前途都重要。我有前途我老婆都會開心,然後去計劃點維繫關係,呢啲先係人生伴侶。
你咪出錢比佢隔個月黎搵你囉, 咁再+隔日FACETIME, KEEP 住WHATSAPP , 時間好快過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞