28k 分手 定 18k 穩定?

779 回覆
3185 Like 70 Dislike
好就叫女人,唔好就叫累人
明顯你而家條女叫累人
留香港考警犬啦,24k好快過28k
兩者兼得呀
分手
前題係 開荒=有前途 有位上先
le樣真係要靠樓主自己收風
咁如果女方一聽到樓主去外國就覺得係會出軌或唔會反黎要佢既,要咩保障都無用架WO,根主係2個感情唔夠深,我個人覺得
先渣波大把女仲要大波妹多到嚇死人,分啦
有得離開香港發展, 18k 都應該去
28k 再同公司deal帶埋女朋友去住+香港來回機票要兩份
叫女朋友去果邊搵份hea少少既工準備結婚生仔

一個好既伴侶係會考慮你既前途同機會唔係阻住你發展
你遇到一個女性既比你遇到一個工作機會大好多

去新加坡,機會唔等人
非常認同
諗到一樣既野
就算開荒唔係=有前途同有位上,但2年間,每月搵多1萬,10000X30(樓主話出國會15個月糧)=30萬

加上如果個人唔係大洗,一個人在異鄉一定無咩洗錢意慾,會易過係香港儲

我當用2年時間去搵多舊錢同女友結婚,2年後同公司講要結婚想轉反香港或轉工,當你搵反平手

18000又有咩所謂?
一定要過新加坡!長遠發展好過香港!

唔支持自己就分手啦!
冇女就梗係試得過 但樓主講到結婚對象咁
平均2個月返香港4日 仲要唔會4日都見足啦 是但一個都會鳩痕/閪痕啦
拎28k去溝坡妹好過啦 呢d問題都要諗
外國有啲遠洋船公司
會包理船長一家大細係哂船上生活
(直系親屬)
28k no doubt
淨係會威脅你分手呢一點已經分得啦
自己另一半有更好發展機會都唔支持
調返轉睇你條女愛自己多過愛你

做人做狗自己決定
開完post唔撚講嘢
就算我結埋婚都會照過去
28K 坡妹
連開荒都有前途過本身份工嘅話,咁講閪咩
依家樓主有冇其他好路數呀?
魚唔過塘唔肥⼁
28k基本上係穩袋,因為包食包住,只要你唔亂洗錢,當你每個月開銷8k,每個月存20k,一年已經240k。
你自己計數啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞