28k 分手 定 18k 穩定?

779 回覆
3185 Like 70 Dislike
唔結婚都要訂婚,兩年後散咗先算,至少責任已盡
去,我有個fd之前新加坡做嘢,後尾返咗香港中資新工做咗半年,又問佢過唔過返去新加坡,佢即刻話去。佢話錢又多過香港,工時又好過香港
係連登,睇女事主咩樣姐
係咪要召喚cat 姐
識坡妹咪仲好
老閪都28k
咪係 邊個話開荒就一定有前途D
仲要唔係話做1,2年就可以返黎
加10k要我長駐外地 對我黎講唔值
前途跟一世,女人未必 你諗你
28k
for sure
工,係可以辭㗎
未打過工?
28包住包3餐
咁我又覺得真係睇樓主同女友個感情去到邊, 如果係視對方為終生身既,咁而家年輕就一定搏下. 解釋比佢聽而家係想搵多D錢早日同你結婚,或者到時我叻仔係個邊拎到永居帶埋佢過去呢.

但前題係男同女方係真係忠誠既對大家. 同埋樓主每2個月可以反黎一次WO,咁都叫LONG D?

我會解釋比女友知,如果佢都係反對,我就會問自己我係咪真係想同佢終生,想既如果留低左係香港日後搵得小或發展得差,我要同自己講唔好怨佢,條路自己選,仆街唔好喊

你而家唔試下,到時真係結左或有左小朋友一定唔洗試
中出+28k
其實新加坡同香港好近
郁下就屌人情情塔塔 有心又當佢係結婚對象點解唔同佢結婚先走? 而係考慮分手? 你成篇野都係講前途 冇考慮其他野 做你條女好慘 搵幾多都一定飛鳩你
到你地真係行到去結婚,條八婆就嫌你每月揾得18k咁少,又嫌你日日係香港唔上進
班人未出過黎做野咁
開荒=個市場一定成功/公司唔會冼9你咁
天真過天真嬌
真係唔使諗

28k啦
28k果份儲錢一定快好多
又包食住
男人最重要係事業

28k 買前途,同未來既坡妹
諗唔到理由唔選擇28k,
自己前途真係最重要
點講女方都係無保障,都係靠把口,但有齊承諾同同至少訂婚就唔同講法
係wor 你好醒 我以為佢簽一世約

如果諗住做一兩年/唔岩就辭職 我去開荒把撚咩 有咩前途可言?
28k, 唔好俾機會自己後悔
單純計儲錢係幾好
陌生地方又唔會點洗錢
同以前啲行船個班一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞