28k 分手 定 18k 穩定?

779 回覆
3185 Like 70 Dislike
28k新加坡紙就話啫
果度物價同香港差唔多
28khkd唔算多到可以食女女
28k啦
18k就唔會分咩
要去新加坡 28k
根本就係廢問題!
上面好多巴打都講緊去到搵坡妹啦
同女朋友都拍左拖3年,咩都比哂我。

女朋友講到明我去新加坡一定分手

條女咩都畀哂你
但條女又肯話分手就分手

即係條女根本都唔care,唔志在"畀哂你"o既o野

樓主最主要係因為條女"咩都畀哂自己"而放棄唔到條女?

你怕將來搵唔到第二個"咩都畀哂自己"o既囡囡?
咁好前途,梗係揀新加坡啦,又唔係遠,PACKAGE 公司又俾得唔差,又唔係去一世而且將來轉工叫價可以高好多...我係你女友一定支持,佢真係擔心大過理智,好好再傾下啦,去就去硬架啦
原本仲諗,睇到女朋友話分手唔洗諗,28k
樓主你個名 你心入面已經有答案
如果掉番轉 女友要去一年working holiday呢?
你地又會唔會雙重標準?
1. Working holiday 喺cv會唔會增加競爭力,有冇效提高日後工作嘅議價空間?

2. Working holiday 會唔會每半個月就可以返嚟過weekend 拍拖仔?

3. Working holiday 嘅實際工作經驗同日後嘅career path 相唔相關?

4. Working holiday 嘅國家同香港有冇會阻礙longd 嘅時差?

5. Working holiday 薪金福利係咪比原本份工好?

以上皆是嘅話再比較啦,如果working holiday做到以上幾點係男係女相信大家都支持
點解人生一定係睇對cv有冇好處?
working holiday得到既野 可以係其他經歷
唔怪得依家d HR 咁濕鳩啦 同你既point一撚樣
係你要拎working holiday 同樓主比咋喎 你係咪搞錯咗啲嘢?
你要討論working holiday 對人生幾有好處就外面開post 啦
一定係去SG 拎高D 人工,然後KEEP 住搵香港人工職位相約既工,騎牛搵馬姐,講到要去SG 成世咁

其實你無講明去幾耐?
一定係去SG 拎高D 人工,然後KEEP 住搵香港人工職位相約既工,騎牛搵馬姐,講到要去SG 成世咁

其實你無講明去幾耐?

i mean 同條女,兩年都話要分手
依家咪就係問樓主
如果要走既唔係自己 而係佢女朋友要去working holiday
佢自己又得唔得囉
未去過坡國?
一生人有咁嘅際遇出國,真係難中過六合彩
你揀啱行業、再有上司賞識你、再有機會派你出國,天時地利人和連中三元真係唔易
依種見識先係人生在世嘅終極意義,見識咗永遠都係自己嘅

愛情都重要,但拍咗三年都唔支持你追夢,又經唔起考驗嘅話,依條女都太短視亦對依段感情太無信心,而且女死女還在

將來結婚有家庭,有咩爭執,你就拋一句:當初唔係你阻我去新加坡,我依家點點點啦就後悔一世

話唔定你去到新加坡,你或者你條女都會遇到下個適合結婚嘅對象呢
想有家庭想二人世界,想下一代生活得好
更加要爭取依個機會啦,依啲先係對女友對你地將來,對下一代負責

28K係香港先叫不愁吃喝咋

18K可以做到啲咩?
佢可唔可以跟埋你過去?
係香港私人市場過兩三年有28K
依家去新加坡,做兩三年返黎升職或跳槽,叫價40啦

除咗個10k錢,經驗、見識、人脈先係最珍貴,幫到事業,幫到人生,更加係為同女友將來鋪路

成日話小別勝新婚,忍得到兩年long d 感情只會更好
而且事業經濟亦都更好,到時組織家庭都唔愁財錢
只有貧賤夫妻先百事哀
第時有錢你荒冇女?
一定走
機會難得搏盡無悔
另一半就算你留你都保證唔到一世
但事業就真係自己既
有28K 仲同港女一齊,識過坡妹好過啦,樣靚有身材。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞