28k 分手 定 18k 穩定?

779 回覆
3185 Like 70 Dislike
如果2份工做既野差唔多
無可能唔去SG
28k
我個人唔鐘意教人分妻
但樓主你要諗兩樣野

第一樣嘢就事業,前面講咗拾尻幾頁唔想loop多次,有樣嘢好現實,講結婚生仔住屋sg實好過香港(最少三幾年內),加埋樓主自己的發展同公司出到的offer真係無得輸

第二樣就係你同你條女有無父幹先,無的話唔使諗啦,今時今日香港唔係五十年前工商業起飛,工字都有出頭天,閪極都叫有個地方成家立室,無的話你要自己盤算下係香港的生活洗費啦

誠哥金句:做人做狗,睇你點諗
Agree
到時個個weekend過新山happy
轉下一份工咪肥囉
你講到佢呢3年咩都俾晒你
平時對你咁好
我覺得有可能係呢件事上你處理得差令佢對你失望
未必係個女仔有問題
過去啦
有機會攞埋SG PR
香港無希望㗎啦
屌,分手啦,我朋友去新加坡做野,女朋友即話好自己係新加坡搵埋野做同佢一齊過去
28K 溝鬼妹
其實你問連登仔實叫你分手啦
佢地又唔知你地感情點 冇經歷過你地既開心事
佢地只係量化到多左10k係點樣
叫你溝過條新女只係9up一句就得完全冇成本
希望你唔會好似其他開post問人分唔分手既連登仔咁幼稚
唔俾女朋友搵得仲多?
唔俾女朋友有屋企人問題走唔開?
老奉架咩
18k
兩年內條女俾帽你帶

18k 手照分
28K 坡妹
去,識過個東南亞妹,開心好多
拎唔拎到技術移民先?
拎到我倒貼28K 去做呀
又唔係2年都冇得番嚟
2個月番嚟4日, 有咩事又可以即刻飛番嚟
咁都唔肯同你捱嘅 第時結婚有咩事 有排你受
你揀18k到時佢咪又係嫌你
分手 之後2k
宜家係講緊樓主唔係講你呀大哥 個女仔講到要分手 我估佢都唔好受 樓主真係緊張女友感受 又認真覺得佢係佢終身嘅另一半 點解唔可以結婚比番安全感人? 講來講去都係可能佢根本都冇照顧到人哋嘅感受 雙方關係真係淨係單邊唔啱? 我冇話前途唔緊要 我只係覺得另外一半嘅感受都同樣重要 托賴同你一樣都係有個好好嘅人生伴侶 更加覺得應該珍惜一段有俾心機去經營嘅關係 唔應該只係責怪另外一半冇體諒你 你話係唔係?
前途

利申:絲
你唔係以為你打得贏新加坡d印度佬下話
你條女會講呢啲說話加上你搵得18k咁雞碎 遲早俾帽你帶!肯撚定!

你去星加坡發展搵28k,社會地位都唔同左,你呢條咁低質嘅女賴返你鞋底都得你洗鬼理佢而家講乜!

到時你有錢有地位有海外經驗大把公大把女!
你依家係咪出去見過世面以為你條女係寶,其實出面大把世界,大把更高質得黎又懂事嘅女!

你去星加坡一定冇錯!
你留喺香港一世都係地底泥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞