淘寶集運集中討論區 (10) 1001記得開po

1001 回覆
8 Like 16 Dislike
唔想煩同寄失 係咪順豐最好同快
有冇師兄用過多寶集運?想知如果我體積重係33kg 但實質佢重19kg 咁自取點個到限制重量30kg 個30kg係指實質重量定點? 感激不盡
多口講句 實重都19KG 直接送上屋企算啦
我最後揀左送上屋企
10月頭買堆貨,唔見左,搵左神州賠,到依家都未有錢收返
點解我簡到順豐, 我個FD又係話簡唔到,好驚
好耐冇用淘寶...我地址填咗順便智能櫃...點解間間店都寄哂去第四方集運
今次雙11試用新世代

希望無事
唉 屌 幾年都係用私集
今年雙十一用code要用官方
我唔記得左官方直送唔再係順豐
之後我問賣方佢話只會用菜鳥/順豐
根據你既地址會選擇合適既快遞
我個地址係順豐集運倉 以為佢會用順豐
點知去撚左四方 話如果我收唔到件貨就會自動轉發ems

唔知點解決好
我都係咁....依家逐間逐間聯絡做退款,再買選清楚一定要用順豐
改名為 雙11 集運..發貨區
,,,
賣家唔知幾耐發貨
遲過3日, 北京,上海發貨
好大機會跌入物流高峰期,,,,
而家已經開始慢
今次剩係買左一件貨, 賣家尋日發貨
由深圳到東莞平時已經到左, 而家都仲未到東莞
頭先check 韻達連個網都down 埋
深圳都開始慢,
貴貨 單件轉運咗先. 可惜重未發貨
我地重要玩轉運. 過幾關. .
轉運又要排隊出車.
但雙11 真係忍唔到手, 要買野
唉 咁有d咪無晒d優惠
天貓魔投出咗貨未?
兩日都冇動靜
呢件貨好易跌入物流高鋒期
[member]集x王 計體積重, 有無巴絲試過[同佢講下數/member]
我上次比佢收咗 68蚊. 單邊超過 50cm ...就收.
之後, 買同一件野.
用其他集運, 搵咗間, 80cm 單邊上限. 37蚊, 再減 新用戶 $5 = 32蚊 5KG. 自取.
前兩年雙11 , 都等咗好耐, 差D出事. 去咗苦主 POST 到討論,
今年希望一帆風順.
唯有等佢入官集倉。 我琴日既貨,巳經出埋官集倉。 幾快下。但唔知黎香港要幾耐

我都係為左食個優惠。
寫左香港地址駁一駁。 之後諗住再聯絡佢地改地址。 點知鋪頭話唔比改。 要我自己退款。
轉個頭就見佢地自動發左去官集倉

雖然4px 個名唔多好。 但為左食優惠。仲可以點。我食左-555
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞