淘寶集運集中討論區 (10) 1001記得開po

1001 回覆
8 Like 16 Dislike
各位巴絲打
可唔可以容許小弟係到off topic一陣?
我想當少少關於支付寶既問題
各位巴絲打
可唔可以容許小弟係到off topic一陣?
我想問少少關於支付寶既問題
嚇死我 以為件貨無左
果陣揀左官方直送 原來送唔到順豐
去左咩分撥中心 又查唔到物流
好彩最後咩都收到
各位巴絲, 我用官方直送到屋企,
揀時已經知送去住宅比自取點貴左,
諗住會包埋住宅$20附加費,
點知頭先7點送到, 個送貨佬話要收$20。
請問佢有冇收多?
(因為19KG, 附近自取點行15min, )
天貓全球 免運費就唔洗

其他梗係要附加20啦
我想問下如果集運少左件貨仲可以點做 會唔會有機會拎得翻 我用官方4px
唉,貪平用集運王中撚咗伏
體積重 聽完屌咗出聲
我用神州咪一鳩樣把撚
買一件adidas衫 唔知用乜鳩野盒入 收我3kg 體積重
又慢 以後唔撚用
用新世代試過收我體積重我追問結果話量錯
雖然最後都係體積重價但細左都平好多
其實用集運王都係貪佢快
私集邊間無體積重?
想避開雙12
雙11啲貨係咪未處理完

第一次用淘寶 佢寫到咁樣但又冇收到sms 果個係智能櫃黎
鳳凰, 66, 小雞根本就係瘋狂集運
地址全部一樣
官集係咪唔計?
聽完你咁講,搵下搵下又好似間間都係計體積重
早知官集
都唔知點解集運今年清啲貨特別耐 好似未遇過雙11咁
官集順豐都計,但通常比較誇張先開始計
垃圾四方好似唔計,無用好耐唔清楚
正常. 之前用集仔 5kg 單邊超過 50cm 計我 $70 ,
之後運同一樣野, 用第二間 優惠期內. 80cm單邊先計.
收我$36 再減新會員 5蚊 HK$31 埋單.
我都冇用過, 等巴打你評測.
下次 , 單件有時玩吓 平平地都冇所謂.
應該唔會咁啱走佬掛.
你好,你的集運單號xxxx的集運中, 因現時中轉站囤積龐大貨件, 同事未能於中港車出發前找到你的貨件:貨件x3. 當倉同事找到你的貨件, 將於7-10個工作天內再次安排你原指定的方式提貨. 對於造成你的不便, 實在非常抱歉.

痴線佢實重同體積重差10陪
依家要又唔係唔要又唔係
官集係咪唔計?
聽完你咁講,搵下搵下又好似間間都係計體積重
早知官集
官集順豐都計,但通常比較誇張先開始計
垃圾四方好似唔計,無用好耐唔清楚
痴線佢實重同體積重差10倍
依家要又唔係唔要又唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞