淘寶集運集中討論區 (10) 1001記得開po

1001 回覆
8 Like 16 Dislike
我兩日前既凌晨1點
仲清關
懷疑根本無發貨
中通係濟南濟撚左3日都未到深圳
我係成都果件遲出發今日都到左
觀塘區好多間都得, 睇你邊區.,
以上講果堆集運都可以.
所有未發貨 ....可以........
~ 一係等到 20號時效過, 等罰錢.
~ 想要件貨 只好等佢番貨 發貨.
~ 催貨係有效. 可以試.
~ 一係退款, 唔洗等10幾日, 唔洗成日諗住件貨, 一鍵退款, 冇煩惱,唔洗成日留言洩
而家啲私集開始見真章
集運王超過一日入唔到倉,入到都集唔到落黎
啱啱投訴咗,
有件貨過咗磅有重量, 諗住集運過來. 去完廁所番來轉運. .咁短時間變咗] 待入倉]
原來係系統出錯. 過咗過來一定大鑊 , 到時唔上唔落.

依家只希望唔好唔見貨, 因為果件貨銀碼都大.
之前 14號 知道南下大貨到. 運咗第一批先,
依家著緊對 NIKE . 爽.
重有轉運都要 2~3日先上到架車, 再之後得派貨.
預佢 23星期六 , 26號星期一 先收到貨.
之後為雙 12做準備.
14號我都走哂走到嘅貨
15號到嘅,16號晚先入到倉
16號到左八份件嘅,有一份今朝收到email話入左倉,過去望,無重量,寫住待入倉,後來成日再無一件入到倉 ,希望唔好唔見件啦
尋日落單顯示夜晚十點幾準備發貨包貨中
到依家都未更新
好慢 我仲係等待發貨中
貪平轉用hotbuy
下次都係用返buyup好過

順豐都食撚左屎咁
其實我之前用hotbuy 都好快
之前用大概幾耐?
跳槽用HOTBUY貪佢平同樓下有自取點
點知個自取點要用時就取消左
原來係咁
今朝10點左右 見最後一單終於入倉有重量
轉個頭又變返待入倉
2日都入唔到
好彩你冇比錢, 唔係又要追番佢數,
錢唔緊要銀碼細,
但係件貨 轉運咗出去. 個CODE 唔見咗,
又要佢搵番件貨,
幾萬件貨都唔知係邊到搵. .
要等2個星期清咗堆貨先同你跟進.
有無速遞單號先
有件貨14號已經派件中
到今日都未入到集運倉
係咪正常嫁?
想問下你地有冇試過係天貓買野, 寫就寫官方物流-直送
但中通個度就寫住件野去左递四方1号仓
【东莞市】 快件已在 【东莞沙田】 签收,签收人:递四方1号仓签收,如有疑问请电联:,您的快递已经妥投,如果您对我们的服务感到满意,请给个五星好评,鼓励一下我们【请在评价快递员处帮忙点亮五颗星星哦~】

但天貓上面個STATUS就寫住
2018-Nov-16Fri.
【大陆】您的包裹已入库。
【大陆】包裹已出库。
【跨境】开始发往目的地。
【跨境】出口清关完成。

但之後冇左反應........
有冇巴打知佢係要等落去, 定要自己聯絡中通?
不正常. .
等啦 我等左2日

唉屌 打去問下先
有無人同我一樣
發左貨運緊但由11號開始物流未郁過
問賣家又話快遞果邊爆件已經催左
但我其他鋪都到齊集運咁制了
補圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞