淘寶集運集中討論區 (10) 1001記得開po

1001 回覆
8 Like 16 Dislike
垃圾集運王,運埋呢單正式轉會
我有一單.
19 號 7點比錢 , 今日21號打單, 上咗車,
聽日攞貨.
我諗緊等唔等埋件貨先運落黎
想問下如果佢揾唔齊分兩次送會唔會通知? 定要自己check齊唔齊貨咁? 同埋佢會用番同一個既方法比貨我?
差一日就等. 如果差成2,3日入倉 . 我會運咗落來先.
唔係真係有排等. 除非你堆貨唔急用.
漏貨當然要主動通知佢, 補番件貨梗係唔洗錢.
今年先用佢, 唔知佢點做.

上年用巴集. 係FB 有公佈 運貨NO.名單. 會寄番比我,
等咗佢2個星期. .
集運王個FB係咪有專人del留言?
明明見人話等左4日都未入倉...轉眼間唔見左
上咗官網睇, 昨晚已出車, 今日準備攞貨.
睇番 17號開始爆鑊. 件貨等咗 3日先過到磅.

總結, 完成晒所有貨, 分批運咗 3次. 用咗佢2次 減 4蚊優惠.
14號果段轉運一批貴貨先, 因為知道將會出事,
15號公佈官網公佈已進入物流高鋒期. ..3件貨已跌入高峰期.
攪到今日先完結

過幾日為 雙12做準備
都唔知轉咩好,神州,toplink,多寶全部都係垃圾
原本準備轉集運王見到你地咁講又有d驚⋯⋯
淘咁多年轉左好多間都無間用得耐⋯⋯
用緊funlala 仲諗住轉神州 見佢規模好似幾好
神州呢一年好多人話佢好多甩漏, 有時無啦啦幾日都唔發貨,cs又搵唔到, 只係平時,唔係雙11
件貨簽收但冇入倉
賣家三日覆一句 叫我搵集運
快遞叫我搵賣家
集運叫我搵賣家拎簽收單

撳退款賣家又唔肯
呢期多咗 好多間. 鳳凰, 66, 小雞 首5 續3 做優惠.
bbbuyco 都用過, 但個網站好山寨FEEL.
buyup 以前都用過,
觀塘其實好多選擇.
大節日用間穩陣少少. 1,2線果類. 出事有回覆.
細果D, 人手不足, 電話打唔入. 無人理. 跟進.
有機會係假簽收, 不過佢哋係唔會想解答你問題, 梗係推嚟推去
啱啱集運王終於入埋最後一件貨, 等咗幾日終於可以畀錢
其實用集運有時好唔抵 有咩事賣家同快遞都可以瀨落集運到
貴嘢可以問下賣家可唔可以順豐直運,雖然我之前$2000cpu同mon都係用集運
有無人知新世代呢排運落香港要搞幾耐?
我下個禮拜唔係香港諗住退款遲啲再拍
有冇邊幾間係唔計最低重量

我淘條線都收我0.2kg
新世代 0.1kg
咁呢單一定唔關個賣家事
佢最多幫你跟 問速遞
佢都唔知係假簽定集運慢未入倉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞