淘寶集運集中討論區 (10) 1001記得開po

1001 回覆
8 Like 16 Dislike
我想問吓,之前我係淘寶買咗部跑步機用官方集運運落嚟, 結果送到之後個速遞員無收我運費,官方都冇要我比運費

依家想比都冇得比,有冇巴絲試過咁
神洲前後兩單仲未到
一單8號一單12號...
之後都係順豐直送算, 宜家簡直係比錢買難受
雖然話唔係好急用, 但係個時間離撚晒罩
8號仲未出? 已經可以免運費
佢哋寫明過咗3日工作天未發 會免費
代屋企人問一條問題,因為我唔會用淘寶

我阿哥淘完寶後用左圓通依間公司送貨
咁頭先送貨條友送左上黎之後,話因為我大廈壞左其中一部𨋢,要行樓梯落一層
所以收多20蚊,我媽就俾左40蚊條友再講返俾我知
但早1,2日順豐都有送上黎,都唔會咁樣冇錢,

之後我打返去送貨條友既手機,問佢點解收多20蚊,
佢聲稱因為要行一層,所以收多20蚊,佢話公司係有條咁既條例,
想問下點解有咁on9既條例,行幾級樓梯要收20蚊,係每一層20蚊,
如果成個大廈壞𨋢,要行20層咪400蚊
真係按住黎搶
啱啱打左去屌鬼
講到實牙實齒星期四會到貨
就留名睇下
間野唔覆MESSAGE
屌我11號落單,今日16號都未打包
仆街
我早幾日都係, 落完單確認埋都未打包
係都要去阿里旺旺屌柒佢, 先至打包+隔日出庫
不過都係好鳩慢.... 隔左咁多日, 到左香港中轉站又唔派貨
你幾號?
如果佢真係因為壞Lift又岩wo

唐樓無lift 送上門要加錢好合理

一係你自己門市自取
落一層要俾錢合理,好多都要

尤其係大件貨,落樓梯係好麻煩
有無人用過hotbuy?
點解我淘寶顯示都簽收哂佢網頁仲係顯示未到庫未上架
就係一單8號一單12號
12號出左未?cap 張圖借我屌屌佢
用過多寶 但愈嚟愈慢同貴咗好多
依家轉咗用新世代唔錯希望佢keep住

屌佢老母都唔知係咪玩野
有無係阿里旺旺度屌佢?
我日屌夜屌,都唔知係咪特登唔發貨比我
咁你就灰啲
我用左佢5 6 年
之後一定唔用佢了
我又係琴日到咗香港,我用自提點,到依家都未拎得,問自提間野話未到,上黎睇先知咁多人中伏
4PK hold 左個幾禮拜都未揀貨
屌足幾日, 終於提晒貨
前排都冇事。。。。黃金周之後就勁撚慢
雙十一仲得了既 可能成個月都運唔到落黎
真係唔好買啲急用既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞