淘寶集運集中討論區 (10) 1001記得開po

1001 回覆
8 Like 16 Dislike
got it~
我遇過第二次發貨
覺煩同唔明瞭程序選直接退款
咁俾集運錢個到都係經淘寶俾?
係。
佢會重新過磅, 2件貨重量加埋 。
會重新顯示個新重量出來。

可以用 快遞100 ,一係官網,MON 住件貨入咗順豐倉後。
就旺旺客服,叫佢綁貨。一係佢會教你點做。

等佢綁貨後,重量變咗,即係攪掂,
就照番以前一樣。
齊貨,淘寶打包合併淘比錢轉運
詳情可以先問SF 客服。
呢個方法好耐之前試過,應該冇問題。
唔知喺度問啱唔啱
但我想問如果喺外國(澳洲)淘寶 係咪要硬食4px
而家官方集運改左規則真係好ON9
我幾件貨好細件,全部可以摺埋打包咁送
但我今日揀左自提櫃,佢係拆開4件咁同我計
我問客服,佢話:自提櫃限制:重量不超過3KG,單個包裹長*寬*高分別不超過39*10*41cm
屌佢老母件件貨攤開咁同我度,唔過限制就奇啦
唔係懶真係用私集
而家以後用私集算
聽落似4px

唔係不嬲伏到仆街
冇記錯係4PX
早排都冇呢條規則,間野為搵錢做埋D痴線野
上網睇咗好耐
間間集運都有人話好話差

最後想揀 運傢私
睇人話佢前一日會通知你 唔洗即運到即通知
有冇咩意見
不過又有人話過佢運大件貨呃重量
話重咗30kg
好誇張咁
我買傢俬都係搵呢間, 暫時送左兩次上門師傅態度都好好, 價錢唔算平但so far都唔錯
問咗佢話唔送我搬嗰度
邊間好
定根本間間都係撞手神 呢2間中揀平啲算
有冇巴打用過鳥菜驛站,相問如果冇大陸號碼係咪就攞唔到貨,姐冇得用
用過幾次未俾佢呃過
但係試過漏咗件貨喺佢倉,搞到2046先運到落嚟
不過呢間嘢主業唔係做集運,係是撚但啲
想買呢d麻辣食物,間間都話唔發集運倉,問佢點解又老吹話集運唔收,根本人地集運理得你咩貨,完全唔肯講原因
屌佢老母
你用私集?
去第二間買.......都唔得?
如果你非食不可 ,  一定要買
冒險少少 , 比咗錢先.
同佢講如拒收, 都照比錢佢. 睇佢有咩反應
蘇寧快遞係咪玩鳩人
個單號同淘寶上面嗰個唔同
我認領唔到個包裹
集運要我問返賣家拎
賣家又拖我

有冇師兄試過買呢啲枱 我驚集運會整爛
請問點解去到官方集運個到都用唔到物流紅包?
(智能櫃取貨)
個物流紅包好似只限4PX啲菜鳥櫃
請問大埔邊間集運好?
用開集運王,有時大件d貨既貨收得比較貴
可以話係 但其實個app 會show提貨碼 比佢睇都得 但一時時無入到機 所以SMS係最保守嘅方法
用過 係去便利店拎好啲 其他店第一次收貨免費,
第二次就收錢
屌咩多寶又慢到食曬屎咁

等左8日都未入櫃……

日本小說訂佐成個月終於有貨出
4PX?
尋日入咗分撥倉就冇再發出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞