淘寶集運集中討論區 (10) 1001記得開po

1001 回覆
8 Like 16 Dislike
4PX星期日兩張單
一個今日送到
另一個未落香港
18號終於入左
集運王肯入倉未
無知一問
話說係13號買左個鍵盤送黎香港
咁就用官方物流直送到香港4PX菜鳥櫃自取
今日收到[4PX]msg話[你的包裹已退回倉庫, 請致電XXX]
睇返淘寶到寫[待取件] [你的包裹由於超過收貨限制版門店拒簽...]
請問係咩意思?
無知一問
話說係13號買左個鍵盤送黎香港
咁就用官方物流直送到香港4PX菜鳥櫃自取
今日收到[4PX]msg話[你的包裹已退回倉庫, 請致電XXX]
睇返淘寶到寫[待取件] [你的包裹由於超過收貨限制版門店拒簽...]
請問係咩意思?

你個keyboard塞唔落櫃
物流訊息話有件貨12到倉 但而家都未入庫
問咗集運嗰邊話12號到嘅全部入哂
有咩可以做到

問賣家嗰邊冇人覆 物流人工客服connect唔到
入倉現家連email都無
要自己上去check
17號果件, 今日先入倉.
依家全部已入倉, 今日走最後一件貨.
等聽日攞貨, 之後為 雙12 做準備..
想問下你地集運王未入倉係寫「未到貨」定「待入倉」
因為我有2件未入倉 但一件寫「未到貨」一件寫「待入倉」
但明明「未到貨」個件一早簽咗
好驚佢係真係漏咗
淘寶好似會有假簽

集運王終於入哂倉
己經被我屌到退錢,冇下次,大家幫襯前停一停諗一諗
我有件11號落單 賣家用郵政快遞送去官集集運倉
到16號就冇郁過
11-16 01:27
【东莞市厚街營業部沙田】正在投遞,投遞员:xxx(中轉站)

上中國郵政個網check到
2018-11-16 01:32:31 已簽收,收發室:中轉倉,投遞員:xxx(中轉站)
有冇人知收發室係咩黎
寫住已簽收 但問過官集 佢地話未收到件
收發室簽本身係無意思
姐係物流話有人簽左,但可以係派唔切求9期亂寫
你CALL賣家要求提供簽收單先
雙11 買左件野, 件貨由深圳送撚到去成都再落返黎
前後用左成個禮拜, 間鋪仲要唔俾退款, 話佢一定要用7 日退貨先肯退款
間鋪仲話肯定已經落左order 召回快遞
點知原來一路直去到集運倉簽收都無召回到
請問有冇手足係用新世代然後用左幾耐先發到貨?
而家大陸快遞正常番未?想淘野
金華去東莞 要去成都中轉
中通做咩事
4px 18號晚話開始發往目的地
今日都仲係未有status update
Buyup垃圾
屌佢老母
今次有件貨用淘寶直送
check過 d size都無超過限制

岩岩就見到件貨集運倉拒收
問物流客服就話件貨太大拒收
問佢尺寸限制係咩
佢比另一個版本我
直送:單邊80cm 三邊之和120
同淘寶官方寫個個完全唔同 比佢玩撚死

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞