[推到完場]mike pence 屌9中國

1001 回覆
504 Like 12 Dislike
我覺得所謂俾控制都只係邊邊有利企邊邊,而唔係真心信個隻
黑人馬時期咪一個人辦
支那畀錢你有咩所謂
但佢一膨脹就狼子野心現 搞新秩序
挑戰美國底線了 返唔到轉頭
有無巴打整個 list出黎,方面其他巴打睇

1)貿易手段損害美國利益
2)南海軍事行動
3)中國監視系統
4)迫害宗教
5)新彊集中營
6)新殖民主義,控制他國主權
7)利用債務外交政策,霸佔斯里蘭卡碼頭
8)台灣外交關係斷交
9)干預選舉2020
10)間諜組織中國同學會打壓言論自由
11)航空公司被迫改名台北
12)荷理活被迫唱好中國
13)干預影視界
14)限制學術自由,操控媒體

巴打補充下
唔知啦,但剩係知好多真心膠,成知CA NY 反trump 反到傻很左
原著小說係講病毒起源至中國,透過非法移民同黑市販賣器官感染去其他國家
不過拍出嚟嘅版本完全冇提,好似唔知屈咗韓國定邊個國家係第一宗發現個案
雖然論點無咩新意
但勝在一次過list哂出黎
令一d 唔熟國際關係嘅美國佬都可以好清楚 懶人包式知道一個core訊息
支國威脅論
攤牌feel
美國響二戰力保英國自由獨立地位,英國先有餘力響冷戰保住班港豬至少有飯食有自由甚至榮華富貴
不過可惜港豬養唔熟唔明白自己財富邊度嚟,以為真係靠自己白手興家獅子山精神,走去親支,唔怪得英國佬要放棄港豬
自由世界政治係當然係為利益,但係都係互惠互利,獨裁政權對外對內都係一味食住人,仲係覺得無分別嘅應該要永久遣返支那
根本係做臭自己 鳩屌
遲下侵侵大口呼吸 都會畀ny 屌佢呼出過多二氧化碳 污染環境
成口支那腔普通話係度扮台灣channel,又難得留言班五毛咁有心轉晒做正體字
睇哂 痴線講得超好
其實第3,同4, 係以前其他國家應該出左手做野,但金融主導社會,搵錢至上,人權懶理,所以我好討厭歐洲佬
一早就講同蘇聯一樣
支國大量間諜
買通美國官員 想輿論上幫支講好話
呢期侵侵其中一個重點 係捉美奸eg 華爾街財閥
投降輸一半得唔得
成班歐豬以為要奶共先搵到食
學下咩係以地示秦尤抱薪救火先啦
神喻

因為佢就係美國
你係一碌柒
其實黑屌馬喺金融海嘯時
就好應該趁絕世良機教一教訓華爾街班美奸
條友完全九唔撚柒搭八
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞