「好似無人開」女士香水討論 3

1001 回覆
34 Like 3 Dislike
本身入鋪頭聞duchess rose
跟住店員俾咗constance我 一聞難忘 好特別
個樽仲要靚啲
去上環試左memo 同different company桂花, 個人覺得好過SL同Roger&Gallet,
memo甜過TDC果枝, 但自己鍾意TDC果種清雅小小嘅味, 同埋兩枝都太貴
Dior 係咪有得自己整支香水送俾人,想買支大路味送俾女仔 26,7歲。有用開香水,想買支清小小俾佢平日用
真心特別
噴番公司d同事係咁話你好甜你好甜
入手啦去
今日打算去買個陣又聞到Countess Dorothea 又係好好聞
呢到好似無乜絲打有
而家揸唔定主意
我覺得countess Dorothea有d成熟
不過香水既野各人喜好唔同
仆街啲講句,就係因為貴先唔會同人撞
Memo好正
歐洲買最平 想買多枝memo
唔知black friday sf會唔會減價
想買Ormonde Jayne
好似唔係有得自己整
係佢都有niche line

btw 自己整又點會大路呢
貴所以少人用都啱嘅😗
是我表達得唔好, 應該係我覺得物非所值,
因為感覺兩枝都滲左好多白花(估係茉莉),
就算係原料問題, 桂花都應該要突出做主角
今日用咗ormonde jayne 既taif 去飲!
想買rose gold呀 個樽好靚又香
Markup係預咗
佢除了賣香水, 佢賣埋個service 既
講真我去過咁多間, 佢真係最細心同你慢慢試
同意
個老闆真係好細心同埋會認真俾意見
又唔會hard sell
認同嘅, 係自己問題, 佢推介好幾款全部都唔啱, 我都係去返商業牌子果邊.
有,每次送三支7.5ml
買呢set俾佢慢慢試邊款岩佢
呢set全部都清新味

要平價啲就roger & gallet
但佢哋仲未出set
thx絲, 有無心水推介攞咩sample好
男用:血橙,紅茶,廣藿香
女用:柚子,櫻花,camelia
男仔用camelia會唔會好怪, 諗住買
你有冇聞過Hermessence雲南桂花
真係好桂花味
冇啊,本身諗住試但我manager 同我講話好快散,所以打消左念頭
去上環試左memo 同different company桂花, 個人覺得好過SL同Roger&Gallet,
memo甜過TDC果枝, 但自己鍾意TDC果種清雅小小嘅味, 同埋兩枝都太貴

搵日去試下先

不過近日對Guerlain既愛真係好強烈
我睇中左支小黑裙Black Perfecto 想買來去飲果陣用,因為我條裙係黑色

Top note 係好甜既果味,好似荔枝,但一散左就係好濃既花香,粉粉地,好迷人
有無絲試過Nicolai或者呢個牌子嘅無花果茶, 佢好似係Guerlain後人開嘅, 印象中見過MDCI係連登出現(Nicolai有幫MDCI出過兩款)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞