「好似無人開」女士香水討論 3

1001 回覆
34 Like 3 Dislike
hktv mall堅平
但質素唔知點同埋d味唔齊
或者可以睇下草莓網 SF唔知點解搵唔到
MITH係咪泰國先有 想試好耐
自從入左呢個po就好似火燒連環船咁停唔圳手買香水
尋晚行joyce beauty又買左呢枝

上個月先買完佢枝aqua universalis
明明本身只係想買à la rose
一發不可收拾
重點係買來買去都係未買à la rose
MFK
利申打手

重點錯誤 咁你幾時入手埋 a la rose
BA話睇下黎緊聖誕會有咩優惠再通知我,已經買到咁既程度,好得人驚
打算買Diptyque fleur de peau

發現自己算係酫香fans
大家點睇a la rose 同rose of no man’s land?
我覺得兩隻都好正
呢款應該好岩冬天 快d買啦
聖誕再戰
a la rose係可愛既玫瑰 少女d

rose of no man's land係沉實既玫瑰 冇咁粉 相對成熟少少 岩秋冬d

但兩個都香 視乎心情而用
我覺得a la rose有女人味啲 係男人會想喺女朋友身上聞到嘅味道

rose of no man’s land 型啲 無咁嫵媚 男人都用得
講開型其實byredo d味都幾有個性
相對pen記枝the duke
我比較喜歡rose of no man's land 男仔用都係好溫和
男仔用rose of no man’s land 直頭有分加啦
我唔覺陳皮
我反而覺得eleventh hour太夏天
佢top note夠辣其實幾warm
但一散個fig一出黎就夏天了
我鍾意英文絲你對我既形容
以後有人問我香水口味 我就可以答佢我係辣妹
我一開始都係衝住佢隻APSU去試
一開始勁fresh青草味
不過後調幾辣下所以放棄左
聞過其他款 最深得我心係lightscape
因為我本身就想買JML mimosa
咁岩呢隻味又似 但後調就再粉d
同埋個價都係考慮因素
各人各感受
我覺得冬天用都幾舒服
酸酸暖暖
MITH真係好正! 前幾日去泰國買左One Fine Day同White Tea, Rose Oud太貴冇買到 仲有好多味都想買!
上網見到有人放Touch of the Rain, 話好似AC支Clementine所以特登試下, 真係好鬼似 不過我本身有AC支Clementine所以冇買到.
MITH陣味好似仲long lasting 過AC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞