「好似無人開」女士香水討論 3

1001 回覆
34 Like 3 Dislike
Byredo 唔long last 咩?
Rose of no man’s land / b 乜鬼 喺我身都可以last 到幾耐下

希望你揀到自己鍾意嘅香水啦
唔肯定
ba俾左好多味我試
但我覺得mfk整過都係清新調 唔係我想搵既冬天warm tone 所以冇試岩

試埋Frederic Malle都覺得冇乜心水 唔知係ba推介得唔岩心水定點
呢個brand我又冇做功課就試 唔知signature係乜
Byredo我鍾意Black saffron
不過放射力好弱 要貼到個鼻落皮膚先聞到
我諗係我體溫高既問題

好彩我仲有pen記lothair同tf jasmin rouge用
我都係手痕想搵新香水
可以慢慢試
Black saffron 我有travel size,用完都諗住買枝50ml

Jasmine rouge 又係好嘢嚟,我好期待嚟緊出嗰枝lost cherry
我一心以為English pear會幾清 但真係無緣

不過miller harris要blind buy 你唔怕可以入手
岩 自己賺自己洗得開心咪得
咁我希望枝Costance都冇咩事 頭先四周圍睇見到ptt之前有人討論話收到貨枝香水漏曬
又好似比人開過咁
Penhaligon's 既Endymion, Quercus, Lothair都係有佛手柑味Luna個tone都話有 但唔明顯
唔差在試埋penhaligon's orange blossom同Eau Sans Pareil
但我未再去聞
感覺椰菜絲喜歡既味係獨特
Mr.Sam我有女仔朋友買o左 佢超鐘意話後味都好正
但我聞唔慣 太男仔
想放左支lazy sunday morning
blind buy左覺得唔係好岩,淨係噴過幾下
有無絲想接手
買咗byredo mojave ghost
隻味係好正 但係好快散
jo malone 嗰隻係orange blossom,
tom ford 係 neroli, 兩隻唔同味, 但中文都係橙花
香水只係扮靚1⃣️部分
仲有衫化妝保養品髮型都要花錢
先完成一個人的total look
所以依自己預算去選擇自己喜歡的味就ok
冇品味高低之分
上網買tester試好處就係可以試真D先買
不會浪費金錢和屋企位置
新手岩岩接觸呢d
各位都好有研究
睇曬post 都唔知sf 姐係咩
眼殘
上次ba同我講lost cherry好甜我應該唔鍾意
其實fucking fabulous我都幾鍾意 但咁貴又未鍾意到想即買
selfridges
我都覺自己口味奇怪
mr sam第一次聞都覺得太man
但再同halfeti一齊試又發現2款好似 mr sam少左花香
base note黎計係我身上反而mr sam prounce啲 不過真係好似
Mr.Sam陣味係超特別 我試完好多枝再聞番都認得佢 係型格系香水
俾大家燒到買左枝A La Rose
好期待聞到
我仲剛剛喺呢度買左jo malone 香水等佢運來香港
因為格過價sf最平
希望冇事
好想買呢set桃加芫茜返來沖完涼用
但屋企起碼有五十支香水已經冇位放
放上網賣左D只係賣出幾支
仲有幾支唔啱味道都唔知點用晒佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞