「好似無人開」女士香水討論 3

1001 回覆
34 Like 3 Dislike
正呀
岩岩睇到SF唔寄香港本身有少少失望
但你話parfumerie tresor有即刻想狗衝
去試下先
宇治絲都快d入手
一試應該又洗錢
如果你哋買會唔會喺parfumerie tresor撞到大家
一陣變相認post
咁會好好笑
個老闆鍾意問人點樣知道佢哋舖頭 一陣兩個唔識嘅人一齊答睇連登知
成件事變得好毒 老闆應該會滴汗
最近物色緊一枝雲呢嗱味過冬 perfect
嗰時老闆問我 我細細聲咁答
佢個反應就係
快啲去試
我會show呢張圖然後話朋友介紹嚟買
如果見到條友咁講真係勿相認
講起雲呢拿 我枝Amber d同事一致好評
話陣味好舒服 就係因為有雲呢拿生色不少
佢應該估唔到

我都諗住話朋友介紹
睇黎我地要隔開少少時間去拜訪佢
個口快過個腦

又燒Amber
本身我又超鍾意雲呢嗱味
屋企枝Brit太高調 唔敢返工噴 所以想買多枝
應該唔會啩
我諗住揀可以遲返/早放嘅日子先去
咁都撞到真係好有緣
佢收八點呀
無bf 自己中意隻味咋 我噴會唔會好怪
有錢嘅買黎J都得嘅; 不過噴上身真係好怪
因為鬼佬成日都偏向好muscular嘅香水, 你想像下一個成身臭汗嘅地盤佬個身上有種好少女嘅花香味係幾咁衝突;
好似其他絲講, 可能揀返d中性木質/香料
會好少少
muscular
masculine
sor, 文盲讀得書少唔好蝦我
Done!
今日出開times square順手試o左byredo

Bibliotheque一噴出黎頭兩秒覺得有d勁
之後變o左書既味 即刻心心眼 隔o左陣再變o左好柔和既甜味

已經入手

Blanche聞落真係好純淨 果種甜好有仙氣
本身對呢枝冇咩諗法 有少少驚艷
放o左佢入to buy list

Rose of no man's land都香 但我都係鐘意penhaligon's duchess rose果種玫瑰味多d

另外都試o左pulp 完全係我喜愛既花果味
不過太夏天 遲d再諗入唔入手

La tulipe開頭係青草味 十分田園 令我諗起pen記bluebell 冇幾耐就變o左花香
陣鬱金香花香個人覺得幾真實
不過未特別到想帶佢走

Black saffron 有藏紅花 係特別既
但可惜我唔喜歡陣味

Eleventh hour係辛辣中有肉桂 第一下有d攻鼻 特別但令人難以親近 覺得有d難carry

以上小小包膠 下次再試其他味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞