「好似無人開」女士香水討論 3

1001 回覆
34 Like 3 Dislike
頭先試左byredo
Rose of no man land好似太經典玫瑰味
已經有jml玫瑰同mcd既rose gipsy
去運吉都有sample

打算入呢隻 好鐘意
你就好 我上次買都冇sample
我都係一聞覺得麻麻
但係之後又覺得陣味幾香幾少女
所以最尾都入手!
呢個我唔識答 睇下有冇其他絲打知
有sample咁好
咁你仲聞o左邊幾隻

我仲未有時間去聞 睇下過幾日有冇機會
好久不見宇治絲
仲有Blanche
其他都唔記得 鬱金香麻麻地
想買樣二手no man lang同新既ghost
你地真係想逼死我
已經決定左要買a la rose 同 philoskyos
聽日試埋biblo唔識串
我唔敢去聞killian ,over budget,試左會好痛苦
blanche係咪好純淨既感覺 似咩味

快d入手啦
我都買o左三枝pen記同a la rose
都會試byredo果枝biblo 好怕又失守
有sample
呢間在timesquare 連卡佛入面?
去到後尾有微微甜 唔喜歡
好久不見phobia絲
呢排忙到post都冇乜追
不過有日同fd出CWB食飯
順便去LC試咗Velvet Haze上手
前調麻麻地鍾意 係椰子味
但後調係牛奶味 溫暖又低調嘅甜味

下面兩支之前聞過試紙
Blanche 係甜但唔諗住買
我感覺係燙過恤衫之後個種味
Bal d’Afrique係清新花果香甜味 會考慮買
比你參考下 下次試埋佢
居然係微甜
我去聞果陣又試下先
牛奶味

因為你我已經bookmark左去試咩味
做緊功課想買支香水冬天噴
聞咗byredo好鐘意black saffron,一聞傾心的感覺
Eleventh hour都好但略嫌夏天咗小小
Mojave ghost 可惜對我嚟講有啲太甜

請問各位高手有冇木base花味可以推介吓,希望係偏中性少甜嘅味,black saffron對我好深刻但係真係太貴了
筆值大概800
Byredo有幾支都係我唔鍾意前調但好鍾意後調
所以一定要試上手
試完返嚟包膠 我都好想知你點睇
唔係高手 不過推一支試過嘅woody
Diptyque Eau de Lierre
50ml EDT好似$700幾800蚊
Byredo selfridges 50ml 890呀
結果我放棄了mr sam

買kilian既絲打們係咪全部都買full set有盒有樽?
我覺得個盒好阻訂 又貴一大截
係呀 我覺得個盒同個樽好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞