「好似無人開」女士香水討論 3

1001 回覆
34 Like 3 Dislike
我係公司噴幾下white tea比人話去到廁所門口都聞到
我都係鍾意red tea多d
隻香料味好特別
好啱依家天氣用
早幾日入手o左byredo體驗set
今日試噴rose of no man's land 結果變調到最後係身上變o左糖果味 甜足一日#sad

無expect用o左係身仲甜過duchess rose
成件事即刻冇曬型格
有無絲打有用過glossier You
好似好吸引 佢標榜天然 好清新唔俗嘅味道
有啲興趣想入手一枝
睇完3個post 送俾人有冇suggest??
冇用過
如果價錢唔太貴可以入手試下
想送既對象年紀風格係點嫁?佢有冇噴香水習慣
好多外國評論都話好正
佢600$ 50ml
咁去試下先
有冇人有肉桂味香水推薦
有得試就試o左先
Penhaligon's Kensington Amber

鐘意肉桂既朋友都話好香
而且算long lasting
有冇人有肉桂味香水推薦
Penhaligon's Kensington Amber

鐘意肉桂既朋友都話好香
而且算long lasting

thanks 買sample試吓先
冇,廿幾歲
GF 來
入咗咩味
竟然係咁! 我完全部冇糖味! 噴duchess rose 都冇甜味....elizabathan rose 就甜喇
Elizabethan rose好似無乜rose味
White tea開頭噴真係有啲濃,不過好快就冇噤濃。我鍾意用佢mix一D太甜又唔捨得丟的香水 陣味即刻變fresh同特別,唔會同人撞香
當初揀喺red tea同one fine day之間揀咗好耐
唔知你buget幾多啦

如果送比女朋友佢又冇噴開會難d諗
大路就Jo Malone chloe chanel 或者類似牌子
唔係既就MFK a la rose 或者Penhaligon's luna就比較容易接受
係d可愛又唔係太濃烈既味

當然呢個只係我睇法 始終我試過既香水唔多

你都可以爬文睇其他絲打推介
Blanche , Rose of No Man's Land 同 Mojave ghost
點解係我身上變o左咁

Elizabethan rose我都想入手 睇依家形勢我應該去專門店試上身再決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞