「好似無人開」女士香水討論 3

1001 回覆
34 Like 3 Dislike
估唔到咁多絲打鍾意玫瑰 我聞大部分玫瑰都會暈
A la rose都會有少許暈 但佢後尾last嘅note 好女人味 係淡淡花香唔覺玫瑰

香水po竟然開到3 skip咗兩個po冇追
有冇絲鍾意甜味香水
好燒,12月返香港一定要去試
我都無諗過可以開到三個post

我鍾意甜,但唔鍾意死甜
大個左發現香水同化妝品一樣對女仔嚟講都係咁不可或缺 可能可以好似化妝品post 咁長做長有
我都鍾意甜甜地 好似清新啲 但棉花糖味個啲就不了
如果呢個post 爆咗可能要靠你哋開post,嚟緊都忙

棉花糖太甜我都唔得,所以我都唔係好理解到點解好似好多人都鍾意咁

又發現另一款西柚味
真係聞咋 對rose冇乜興趣
ER都係sales比試紙我聞
Byredo Rose of No Mans Land我都冇聞過
我噴左係手覺得同我唔夾呀,會變臭 但粉藍樽好靚,我有心動
Atelier cologne 都有
係啊 pomelo paradis都係我個list度 應該兩枝都會去試但係揀買一枝

講下自己最鍾意既panhaligon 同MFK先
Luna 可以話係仙女香 唔知用咩嘅時候就可以用
Elizabethan rose 係一個活潑嘅玫瑰味 有一種甜甜地嘅味道帶點自信 有人話過佢隻味好襯我
Malabah 大家都冇提及過 佢係一隻帶點中東味 印度香料味同茶葉味均埋一齊 不過我鍾意佢嘅原因係我覺得佢好似可樂味
MFK Amyris femme 好濃郁嘅花香 十分持久 聽咗上身有一種好特別嘅女人味 ex讚過佢好香
A la rose 比大家燒左幾個星期 今日終於買咗 當送俾自己嘅生日禮物
呢個真係各花各眼 我好多玫瑰都接受唔到但接受到佢
MFK MFK MFK

MFK 啲oud 仲正
留名先
話說終於聞咗byredo eleventh hour
唔啱我 覺得好似up住咗跌打酒咁嘅味
我都係十二月返 一定要去買
粉藍樽真係好靚呀
我嗰日同個friend去pen試 我哋噴咗喺手一陣已經想去廁所洗走佢
我覺得係阿婆藥油味
我都覺得唔啱我,我係鍾意個名同個concept
鐘意清甜 粉味同太膩既甜唔得
唔好再睇喇 你會破產
都似!!總之一噴咗就好想洗甩去
點知last咗全日
duchess rose因為有tester所以有試
對rose興趣不大

自燃咗memo嘅french leather
又係皮革玫瑰
我破產了
結果你隔o左幾耐洗走佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞