「好似無人開」女士香水討論 3

1001 回覆
34 Like 3 Dislike
睇嚟絲你做咗pen死忠
冇錯

題外我係痴線西個post都見到廢J絲你
我專業痴線西

最近鍾意Tous
貪冇咁多人用 唔易同人撞

絲打有冇聞過Tous今年年頭出果枝your moments
唔知算唔算清
有 前排托人係西班牙買左 我覺得甜甜地唔錯
跟住竟然係sasa見到有 仲平過係果邊買

絲打可以去試下 不過好似大間先見到有
見佢好似連今年果枝oh! The origin都有
不過唔係我鍾意既味
岩岩去試左a la rose
但個刻試埋540藏紅花
好似仲正
有冇絲試過
會唔會唔太岩平日噴
我反而麻麻地 好大陣車厘子味唔係好鐘意
試過 係ok
我覺得平日噴有啲濃
係有點濃 但幾特別
唔知有冇同呢隻差唔多但可以平時用既
頭先去左試chanel gabrielle 我覺得隻橙花幾正, 不過冇買 大家有冇啲niche brand 橙花嘅香水介紹下
我以為花係有橙味
但聞左不同牌子的橙花味真係好皂味
我想在座各位絲打幫吓我一個忙
我想問下香港邊度有得買絕咗版嘅香水?

話說我女朋友佢媽媽走咗之前俾咗支香水佢 佢一直都好珍惜呢支香水因為佢唯一同媽媽 有個嘅共同物品。但支香水唔係淨返好多佢一直都想買過支,但原來可以年前已經停咗產。我一直都好想買返支俾佢但又唔知邊到搵到。所以想問下香港邊度有得買絕咗版嘅香水? 或者你哋直接知道邊到有得買嗰隻香水 (Versace 嘅baby rose jean)?
如果唔係exactly 一樣但搵返隻味得唔得?
我知有間香港嘅手工香水 可以做到仿香 如果真係搵唔返呢隻嘅話巴打可以試下搵呢間幫你
好嘅 唔該絲打妳😭
*
sasa買香水唔知點解好大陣伏味
不過我都會去試聞下先 感謝絲既情報
原來好多人都誤會

首先, 橙花係冇橙味....
橙味會入去citrus 個Cat
而橙花係入white floral 個cat

但係呢
中文名叫橙花
但實際係有兩種
用英文叫就清楚啲
Orange Blossom 同Neroli

Neroli 係苦橙既花, 香味同Orange Blossom係唔同

Neroli 會比較Soapy, 而orange blossom 會俾較香甜

想知點唔同
你行入Jo Malone
試佢個Orange Blossom 同Neroli and Basil 你就明
今日入左兩枝當中性香水用
邊兩枝?
去聞下先啦
始終香港好難搵到Tous既香水買
Sasa 買香水一係自己試
一係啲sales幫手
我好彩買香水都撞到啲好sales
唔會亂咁sell d 西女人味
亦都試過有啲亂咁鳩黎
So far 我都買過十幾枝了
有時會有special discount tim
1920 & sport
佢地個尾調都好正
之前買過touch
屌煙草味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞