男人的浪漫(16)Nokia Connecting People

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
出7.1 唔出7.1+?

幾時會出7.1+?
M字額真係好趕客
10月5號
6.1p仲未有9月安全更新
7.1係咪都係冇OIS
其實諗番如果唔係d人爭住話要6.1 plus 出國際版

留番依家7.1做636 機

成件事好似合理哂

6 (430)>6.1 (630)
7 (630)>7.1 (636)
7plus (660)
8>8s

咁個問題黎喇
7plus 會唔會出後繼機呢?
有咁叫咩名?
8 plus?
其實諗番如果唔係d人爭住話要6.1 plus 出國際版

留番依家7.1做636 機

成件事好似合理哂

6 (430)>6.1 (630)
7 (630)>7.1 (636)
7plus (660)
8>8s

咁個問題黎喇
7plus 會唔會出後繼機呢?
有咁叫咩名?
8 plus?

班第三世界阿差
假設7 plus後繼機用S710,應該唔可以叫8 plus(S835始終曾經係旗艦U),可能叫。。7.2
或者叫7 ultra,7 super,7 extreme
喺hmd嘅marketing有咩無可能
叫8.1都無乜所謂啦,橫掂都係鳩改嘅啦

Nokia 7.1 s r plus Ulta max +
出得黎都年尾, 年頭又發佈855

帶住部 7 Plus跑步覺得有d重,早兩日手痕買多部輕身d行android go 嘅 1仔
無計 人地主力咖哩,香港都係少眾
https://qooah.com/2018/10/05/nokia-7-1-launch/
規格上 Nokia 7.1 搭載 Snapdragon 636 處理器,有 3GB RAM+32GB ROM 和 6GB RAM+64GB ROM 兩個版本,配備 5.84 吋 FHD+ 劉海屏幕。在拍攝上,中階機型居然擁有蔡司認證的鏡頭,後置為 1200萬像素的 f/1.8大光圈鏡頭和 500萬像素鏡頭的雙鏡組合,其中500萬像素鏡頭是用於景深測距,實時景深預覽的虛化背景拍攝功能。

其他規格上,Nokia 7.1 擁有 3030mAh電池,充電插口為 USB Type-C,支援 QC 快充,最快能在 30分鐘內充滿50%電力。手機卡槽為傳統的三選二卡槽能支援最高 400GB microSD 記憶卡或可雙卡雙待。

機身製作上,Nokia 7.1 採用6000系列鋁金屬,屏幕玻璃為康寧 Gorilla Glass 3。這些規格並不算出色,重點在於 PureDisplay HDR 增強顯示上。

擁有 PureDisplay HDR 增強顯示的Nokia 7.1 支援 HDR 10 而且能增強顯示效果,能觀賞 (與拍攝) HDR 影片,還可以具備將 SDR 自動增強至 HDR 效果的功能。配以全新 PureDisplay 技術,增強對比度、清晰度與強化色彩表現,讓用戶觀感進一步增加。有點像 Sony 的 X-Reality 技術。

除此之外,Nokia
7.1 隸屬 Google Android One 陣營,不僅是系統接口上更符合 Google 需求,還能在上市後兩年擁有軟件升級保障和三年內的持續安全性更新。代表著 Nokia 7.1 也能更新至最新 Android 9.0 Pie 系統,擁有 Google 最新最完整的軟件支援。

歐洲定價為 319歐元,約 HK$2880 或 NT$11340,估計香港上市的話會再便宜幾百。

3030mAh+PureDisplay 技術
其實夠唔夠電
執柒佢啦屌
最慘係啲記者,好多都係山長水遠過去英國
25分鐘就俾人趕走
撚到應一應
有埋cleanblack再講
7.1相機有無乜9防震?
會唔會有7.1 plus ?

http://nokiamob.net/2018/10/06/nokia-mobile-india-teases-the-upcoming-nokia-7-1-plus-launch/

我已經唔知hmd係乜嘢玩法,係唔係近排機票平咗 點解呢部7.1p唔喺英國發佈埋
記者俾hmd點完去英國,而家又要去印度,係我就唔去啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞