男人的浪漫(16)Nokia Connecting People

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
無保養
支那版qc麻麻
支版唔係Android One
有冇用家分享下
淨係用過7plus
粒電8s細少少
兩者比較下
7plus mon大d
8s無雙卡/micro SD卡
8s無3.5mm
我諗拉上補下粒電應該該同7plus差唔多
即係唔使擔心
兩部都用過,好後悔咁遲先轉8s
主要係8s手感好太多,單手撚的話啱晒,完全可以單手用部機
同埋速度都快唔少
曲面窄邊16:9睇片仲好過18:9,睇哂full screen唔洗cut左cut右
電量就7p大啲,但8s支援無線充電,基本上返工都係擺喺無線充度當機座用,所以電量對我嚟講唔太大阻礙
6.1 1068 都係冇Pie 食

Nokia
多撚謝晒喎HMD
呢個係7 Plus 9.1 OCT:

另外6.1 Plus 都出左9.0 Stable
點解我收唔到OTA
係咪因為我手動打code升pie
冇關係.. 係未PUSH到姐
同一條線,只係有分邊啲地區有升級先,佢怕全世界同一時間push 更新會扯爆個server姐

你可以試下用VPN轉去其他地區試下收唔收到,例如HMD最愛既印度
會唔會係個fingerprint pad污糟左咋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞