男人的浪漫(16)Nokia Connecting People

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
搭單問,
Nokia 而家呢堆 Android 機做唔做到通話錄音?
我知都係跟 Pure Android / Android One,原生應該冇,
但裝 app 又錄唔錄到?

同埋雙開 WhatsApp 各位又點解決?

利申:雙開,Android 部份正考慮入手 Nokia 取代
Parallel space 蝗 app?

用 Shelter啦,f droid 有
其實而家都睇到少少個影響
以前security updates基本上都好準時喺嗰個月內就更新到,而家就有機會遲一個月先有。另外,6.1p係唔係仲停咗喺8月?
an 9 update,話就話n7p已經有得升,但其實仲係好多人都未收到,都未計佢有啲delay。同埋,6.1p而家先beta,究竟係唔係咁準時今個月內就有呢?我好懷疑囉
佢再持續咁樣出機法,android one都可能慢過唔係android one出更新,因為hmd根本處理唔到咁多運作
6p 前幾日先9月

beta 已經有10月
以往歷史話俾我哋知玩機海嘅都會係蝕到仆街
sony, htc, asus都係咁,蝕係因為佢哋根本賣唔出啲貨,搞到囤積太多喺度
之前HTC用兩年時間先清得哂批機海,蝕足兩年不單止仲要個brand個信譽都賠埋出去

另外,HMD出咁多機,究竟佢要用幾耐時間先可以做到android one承諾全部上哂做android 9?確認係android one就有10部,上年承諾會上an 9嘅就有5部,total 15款機要上an 9,做唔到嘅,會唔會連android one個名都俾佢賠埋出去?
仲有,佢究竟仲有幾多人力去開發明年嘅機呢?
Android One 個名都賠埋出去
如果真係Google多得佢唔少
HMD而家根本就係慢性自殺
其實而家都睇到少少個影響
以前security updates基本上都好準時喺嗰個月內就更新到,而家就有機會遲一個月先有。另外,6.1p係唔係仲停咗喺8月?
an 9 update,話就話n7p已經有得升,但其實仲係好多人都未收到,都未計佢有啲delay。同埋,6.1p而家先beta,究竟係唔係咁準時今個月內就有呢?我好懷疑囉
佢再持續咁樣出機法,android one都可能慢過唔係android one出更新,因為hmd根本處理唔到咁多運作
6.1p 前幾日先9月

beta 已經有10月
提提你,Shelter 都係大陸 programmer 寫嘅
beta都係呢幾日先有啫,但佢話今個月做到正式更新喎
有冇咁順利呢
仲有,我覺得好奇怪點解7.1 preload嘅唔係android 9而係8.1,Android 9 已經喺Google stable咗咁耐,你作為android one機都preload唔到?
因為HDM只保證每部機系統升級兩次,預載8.1,只保證升級到10,不用保證升級到11。
幾時整個中階機有OIS
出咁多部機其實我覺得佢根本回唔到本
product line,R&D全部要錢,除非佢d機真係相似到就咁改少少就出得街。。。
講真 每部電話銷量都係一出機之後嗰幾星期
嗰啲叫衝動式消費 令你衝動買完然後覺得好用
除非你每部都係少量存貨 訂完free shipping
唔係嘅話四圍都擺現貨 demo就變哂蟹貨
機海咁玩一定死
佢依家部部真係差少少,x5x6x7外型一樣咁濟
唔洗r&d 只係改下相機模組 換下u
係喎,你啱
點解大陸版?
其實我個人唔理HMD嘅機海,只會留意top 2-3部。不過如果真係因為太多機而影響update都唔係咁好(雖然我唔係話有強迫症要最快最新果種人,只想穩定)。
你升咗上9係唔係會有唔同
佢部係唔係an9?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞