男人的浪漫(16)Nokia Connecting People

1001 回覆
21 Like 5 Dislike

核電
琴日的,冇cap到app usage
有冇打機?
冇,都係上網睇野
你訓覺果陣,放住冇用佢,會唔會一個鐘冇1%電?
印象中14個鐘3%
你部機買左幾耐?
我部機唔用佢嘅情況下,1個鐘冇1%電
半年多啲
我係就快半年,我仲以為Android機係咁,所以冇理,唔通要去維修?
應該係有D background app食少少電

同埋1個鐘冇1%唔算好嚴重
我已冇咩allow background app, 之前得4-5個都係咁
會唔會係訊號接收得唔好呢?
我試過收得唔好既地方部機熱到辣手。

不過每個鐘 1% 都未算好過份啦。
而加買Nokia 8 Sirocco好唔好 smart phone未用過N記

主要怕快無電
呢個都有可能,可以試下瞓前熄咗mobile data
可能連 mobile data 都唔關事,而係真係收得麻麻地,
所以佢要提高個發射功率去補償返,因而用多咗電。
但我平時果個位玩電話都冇話發熱
如果會發熱就唔係一個鐘 1%,而係講緊3-4% 甚至 over 10%…

我估應該係接受得差少少,但又未到好差嗰隻,所以比其他人用多少少咁囉。

我自己覺得一晚少 5-10% 係可以接受既範圍(訓六七個鐘左右)。
我由iPhone轉過黎Android, 本來我都以為正常,但見樓上位巴打話14個鐘先冇3%,即刻down左
咁試下disable SIM(即係電話都收唔到)一晚睇下點
有冇巴打有用6.1plus 評價點?
4G 收得差少少已經可以整熱部機
所以好多時都用返3G
想知邊方面?
我無咩用nfc , 幾滿意部機。除左前鏡感覺影出黎對焦唔太清咁
收得差熱到啊媽都唔認得,收得好好核電
利申:在湖南某鄉村發呆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞