男人的浪漫(16)Nokia Connecting People

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
而家唯一希望係Oct 16果部,如果真係S710 + 有OIS就幾正。不過都唔會9衝,等包膠
痴線 遲啲會唔會有2.1 1.1?
巴打仲有期望
印度始終賣開低階,應該係3.1P/4.1P啦
對印度佬冇期望
hmd想出咩機?第三世界機?
係唔係今晚3.1/4.1發佈?
阿叉公司
聽日卦
幾點發布會?
根本唔會期望印度會出中高階
靚仔過 7 Plus/7.1
睇吓其他廠啲機先
唔太想理第三世界大廠
hmd根本就暴走,上年個marketing都好地地,今年就好似屙屎咁出機
不知所謂
上年高中低階分工清晰
8=高
7=中高
6=中
5=中低
3=低
2=第三世界

而家點分好?
8s=高?
x7=中中高?
7p=中高
7.1=中
6.1p=中中低?
6.1=中低
5.1p=中低低?
5.1=中低低低?
3.1p=低低?
3.1=低
2.1=第三世界機
1= 飢寒交迫第三世界機?

老老實實,我打都覺得好亂
以往歷史話俾我哋知玩機海嘅都會係蝕到仆街
sony, htc, asus都係咁,蝕係因為佢哋根本賣唔出啲貨,搞到囤積太多喺度
之前HTC用兩年時間先清得哂批機海,蝕足兩年不單止仲要個brand個信譽都賠埋出去

另外,HMD出咁多機,究竟佢要用幾耐時間先可以做到android one承諾全部上哂做android 9?確認係android one就有10部,上年承諾會上an 9嘅就有5部,total 15款機要上an 9,做唔到嘅,會唔會連android one個名都俾佢賠埋出去?
仲有,佢究竟仲有幾多人力去開發明年嘅機呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞