男人的浪漫(16)Nokia Connecting People

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
你哋心目中嘅Nokia 7.1 Plus係點?
希望相機生性 恨鐵不成鋼
有冇人7plus 個鏡頭己經花花地
S710

6Gb + 64Gb

Gorilla Glass 4

希望相機同音效會有進步
3.5k左右
對我嚟講:保存Nokia 7 Plus嘅優點,改善 Nokia 7 Plus 嘅缺點
我認為Nokia 7 Plus嘅缺點(純粹個人意見):
1.部機太大部,單手操控有啲辛苦
希望Nokia 7.1 Plus:
保留唔要M額設計嘅同時,將邊框收窄,提升 Screen-to-Body ratio至80%以上, Mon嘅尺吋可稍微減少到5.8吋。 部機輕身少少(175g以下)
電可以縮少少,但絕對要多過3500mAh
理想 Size: 155*74*7.8mm 170g 3600mAh電

2.4+64 只係勉強夠用,用緊eMMc,唔係USF
推出6+128 版本,Ram轉用LPDDR4X ,
Rom轉用eMMc2.1

3.性能只係勉強夠用
用SD710(已經係)

暫時淨係諗到哩3個缺點
其他優點,咩NFC,咩大電,咩AndroidOne,咩ZEISS鏡等等等等 全部Keep返
4+64 $3499
6+128 $3799
我一定會衝6+128
其實我係講緊7 plus嘅後繼版,都唔知係叫 7.1 plus, 7 super, 7 ultra, 7 max 定乜叉
need ois
我就覺得鏡頭加返OIS就已經好完美
yes
基本上同意,雖然我慣用雙手都希望D機細同番D (利申:LG V10用家,159.6 x 79.3 x 8.6 mm, 192 g)
冇 影夜景真係完全唔得
真心大部咗少少
毒撚好少用相機
我都好少用 不過都唔想太廢
幾時先出到7.1PLUS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞