有冇人鐘意X Japan? [2]

1001 回覆
47 Like 12 Dislike
X JAPANドキュメンタリー映画『WE ARE X』オリジナル・サウンドトラック全世界同時発売決定!:YOSHIKI CHANNEL: YOSHIKI CHANNEL(YOSHIKI CHANNEL) - ニコニコチャンネル:音楽
http://sp.ch.nicovideo.jp/yoshikiofficial/blomaga/ar1179425

【リリース情報】
X JAPAN 
『WE ARE X』オリジナル・サウンドトラック
2017年3月3日発売
SICP-31050~1
Blu-spec CD2仕様
CD2枚組

※2月8日よりiTunes storeにて先行予約開始。
予約するとアルバムより「La Venus」がダウンロード可能。

【収録曲】
1. La Venus / (Acoustic Version)
2. Kurenai / (The Last Live)
3. Forever love
4. Piano Strings of Es Dur
5. Dahlia
6. Crucify My Love
7. Xclamation
8. Standing Sex / (Live RETURNS)
9. Tears
10. Longing / Setsubo-no-yoru
11. Art of Life -3rd Movement-
12. Endless Rain / (The Last Live)
13. X / (The Last Live)
14. Without You / (Unplugged)

Japan Bonus Track
1. Rusty Nail / (DAHLIA TOUR FINAL ~無謀な夜~)
2. Forever love / (The Last Live)

2disc
咁即係amazon隻美版寫錯1disc
日版多兩首bonus track,不過廢

其實我幾鍾意lastlive 個forever love, 一聽就諗起toshi同yoshiki 攬住個畫面

太多地方收錄過

都係鍾意日版多 有側紙同情意結

買晒都得,美版咁平
冇JADE既喂
明明一開始就係JADE
冇JADE既喂
明明一開始就係JADE

係喎
連呢首嘢都要留後著去album
其實都唔係咩賣點啦,new album頂多咪做過mixing/remastering就算
冇JADE既喂
明明一開始就係JADE

係喎
其實都唔係咩賣點啦,new album頂多咪做過mixing/remastering就算

其實我鍾意JADE遮
冇JADE既喂
明明一開始就係JADE

係喎

其實我鍾意JADE遮

Remastering 好想買blue blood 果隻
冇JADE既喂
明明一開始就係JADE

係喎

其實我鍾意JADE遮

你應該唔明我講緊乜
冇JADE既喂
明明一開始就係JADE

係喎

其實我鍾意JADE遮

你應該唔明我講緊乜

加埋live version
冇JADE既喂
明明一開始就係JADE

係喎

其實我鍾意JADE遮

你應該唔明我講緊乜

加埋live version

其實係,加msg ver咪得
大家估下隻soundtrack 會延期幾耐?
出晒post話錄咗80% 4日無訓,呢隻碟有乜嘢要錄?

呢隻唔會延啦,出晒pre-order啦 (你幾時見到隻係咁延嘅album會有pre-order? )
本身就係為咗延隻album先出隻咁嘅嘢

呢隻唔會延啦,出晒pre-order啦 (你幾時見到隻係咁延嘅album會有pre-order? )

我就無咁樂觀

好似上面所講新碟又係果堆歌
又比人話炒冷飯

好似上面所講新碟又係果堆歌
又比人話炒冷飯

有好多人唔鍾意新嘢,鍾意炒冷飯嘅

咁隻album依家幾時出

貴唔貴呀

我記得好似三四舊水咁上下,其他都係日本bookoff/disk union買

日馬買二手碟幾抵...信和地庫個幾間同搶無分別

佢地都係日本入貨 有價無市,佢地都係志在擺下

貴唔貴呀

我記得好似三四舊水咁上下,其他都係日本bookoff/disk union買

信和堆黑店,d貨不知幾耐冇郁過。

抵死。

咁隻album依家幾時出

今年下半年,11月前 (好似係)

貴唔貴呀

09年完live後的確係有市,之後就一路keep住癲價
其實當年我喺信和買隻2000年ver嘅vanshing vison都係好撚平
#WeAreX の #サウンドトラック のレコーディングが終わった!
https://www.instagram.com/p/BP4SPnahPAb/?taken-by=yoshikiofficial&hl=en

finally done (好似係)
其實佢到底係指recording定editing/mixing
唔係好信without you冇一早錄好
#WeAreX の #サウンドトラック のレコーディングが終わった!
https://www.instagram.com/p/BP4SPnahPAb/?taken-by=yoshikiofficial&hl=en

finally done (好似係)
其實佢到底係指recording定editing/mixing
唔係好信without you冇一早錄好

d嘢一早錄好啦,最多咪隻la venus acoustic未必係完成版。
扮晒嘢
其實重組左十年 呢十年間有乜代表作

雖然識有luna sea fans好唔鍾意sugi入隊, 但個人黎講好鍾意

咪出左首jade, 之後都係翻舊作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞