有冇人鐘意X Japan? [2]

1001 回覆
47 Like 12 Dislike
中左7月14果場
有冇人最鐘意既歌係weekend?
近年live幾乎冇歌過,sugizo有份彈既weekend同以前90,97 live真係冇得比
不過好想知點解yoshiki完全冇諗過玩呢首歌
近年live幾乎冇歌過,sugizo有份彈既weekend同以前90,97 live真係冇得比

近年玩少左好多舊歌,
我估係因為體力問題 舊歌首首都打到死人咁濟佢頂唔順
其實我就未睇toshi本書, 遲下會抽時間睇,
但到現時為止有冇人同我一樣都有個諗法係洗腦件事都唔係真...
利申: 我係估, 冇任何根據

我硬係覺得當時toshi係同yoshiki不和同壓力太大而走
因為佢地呢一年都不斷提返洗腦事件我覺得好夾硬嚟咁,
好似要搵個理由/搵啲事去修補返一啲fans理解唔到嘅嘢...

我的確係未睇本書所以好多嘢我都唔知, 但我諗如果你有心係作個理由去解釋點解嗰陣離隊, 其實洗腦係最好方法
因為當時好多人將嗰陣時hide嘅死嘅責任推落佢到 (我個人當然係覺得好on9)
你當我9up算, 唔好太認真

提返洗腦係因為套戲,唔係真係成日提
要講嘅,10年/出自傳嗰排其實佢講得仲詳細
學上面話齋,出現率最高點都係老豆/hide/taiji,咪仲煩膠

講咗7年仲講緊
you know , i met tosh1 when i was 3 yrs old

我睇完套戲之後心諗
屌你啦,扮晒老友,tosh1 原來呢幾年先知道你老豆係自殺

應該唔係呢幾年啦,佢話最初唔知啫
實際上剩係首tears嘅歌詞都已經通晒天啦

我都係照搬tosh1 句對白

近年玩少左好多舊歌,

其實weekend復出之後係定番
rusty nail
weekend
drain

直到啱啱London先好似無weekend

2015 tour咪有
其實我就未睇toshi本書, 遲下會抽時間睇,
但到現時為止有冇人同我一樣都有個諗法係洗腦件事都唔係真...
利申: 我係估, 冇任何根據

我硬係覺得當時toshi係同yoshiki不和同壓力太大而走
因為佢地呢一年都不斷提返洗腦事件我覺得好夾硬嚟咁,
好似要搵個理由/搵啲事去修補返一啲fans理解唔到嘅嘢...

我的確係未睇本書所以好多嘢我都唔知, 但我諗如果你有心係作個理由去解釋點解嗰陣離隊, 其實洗腦係最好方法
因為當時好多人將嗰陣時hide嘅死嘅責任推落佢到 (我個人當然係覺得好on9)
你當我9up算, 唔好太認真

提返洗腦係因為套戲,唔係真係成日提
要講嘅,10年/出自傳嗰排其實佢講得仲詳細
學上面話齋,出現率最高點都係老豆/hide/taiji,咪仲煩膠

講咗7年仲講緊
you know , i met tosh1 when i was 3 yrs old

我睇完套戲之後心諗
屌你啦,扮晒老友,tosh1 原來呢幾年先知道你老豆係自殺

應該唔係呢幾年啦,佢話最初唔知啫
實際上剩係首tears嘅歌詞都已經通晒天啦

我都係照搬tosh1 句對白

你講套電影,佢好似冇講係近幾年知?
話「後來」咋嘛,我唔知係咪字幕問題啦
自殺呢單嘢應該解散之前都通晒天
死忠就實知,唔太認識嘅咪而家we are x先知

近年玩少左好多舊歌,

其實差唔多,冇玩嘅由08之後都冇玩
有無可能買到日本live既飛?

等睇下ym 開唔開海外飛啦,唔係就真係等bid
今次買飛對海外多咗好多限制
同埋暫時都係fanclub會員限定類,未一般發售
不過就算你係會員冇日本人幫手今次都係買唔到

更莫講話就算有yoshiki card嘅日本人今次都好多落選晒
啲場地太細,好多人又重複睇,所以根本分流唔到

近年玩少左好多舊歌,

好多想佢live嘅歌都應該冇乜機會聽了
sadestic desire

近年玩少左好多舊歌,

Live低質左

近年玩少左好多舊歌,

要睇toshl solo
玩返晒舊歌full list咁濟
有無可能買到日本live既飛?

等睇下ym 開唔開海外飛啦,唔係就真係等bid
今次買飛對海外多咗好多限制
同埋暫時都係fanclub會員限定類,未一般發售
不過就算你係會員冇日本人幫手今次都係買唔到

更莫講話就算有yoshiki card嘅日本人今次都好多落選晒
啲場地太細,好多人又重複睇,所以根本分流唔到

我抽兩場中一場
好彩有fd 係日本

第一首歌就係聽weekend
勁撚鐘意聽 勁撚鐘意彈
X JAPAN復活後首張全新專輯《X JAPAN》敲定6月30日推出 – VROCKHK
http://vrockhk.com/2017/04/01/x-japan%E5%BE%A9%E6%B4%BB%E5%BE%8C%E9%A6%96%E5%BC%B5%E5%85%A8%E6%96%B0%E5%B0%88%E8%BC%AF%E3%80%8Ax-japan%E3%80%8B%E6%95%B2%E5%AE%9A6%E6%9C%8830%E6%97%A5%E6%8E%A8%E5%87%BA/

教大家意外的是,YOSHIKI在節目上透露,這次希望以過去的舊作為引旨和收結,甚至滿具體的說著第一曲大概會是〈THE LAST SONG〉,最後一曲為〈ART OF LIFE〉這樣的編排。

Born to be free

係好聽
不過個mv好撚白痴
成隊乜乜戰隊咁

而家先睇到,你係咪睇到youtube嗰啲fanmade mv
戰隊mv應該係rusty nail嚟,同埋只係流出,其實未公開
算係唯一一個流出嘅mv,仲流出埋導演個storyboard,不過個mv配the last live聲

btbf mv應該係用3d拍攝,有stan lee參與,題材應該係講yoshiki係vampire之類
不過拍咗成7年都未出街
命運共同體全員集合—紀錄片「WE ARE X~X JAPAN重生之路」part 2 人生的光與影 - KKBOX
https://www.kkbox.com/tw/tc/column/features-1-2095-1.html
Yoshiki Official Online Store | Yoshiki US
https://shop.yoshiki.net/
仲錄緊音
https://www.instagram.com/p/BS_QLVDgspw/

真係endless
仲錄緊音
https://www.instagram.com/p/BS_QLVDgspw/

真係endless

究竟hunter 完先定yoshiki 出到碟先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞